Doktor Voronovs komplott

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Gästspel av medlemmar i The Beatles i serien "Blake och Mortimer": sidan 53 i albumet "Doktor Voronovs komplott" (här från den engelska utgåvan under titeln "The Voronov Plot"). Denna sida skrevs och tecknades som en test. Yves Sente hade just läst en bok om dagen när John Lennon och Paul McCartney träffades första gången på en friluftsdag i Liverpool den 6 juli 1957 och lade in denna händelse i bakgrunden på sidan. Därefter byggdes historien upp runtomkring denna sida – Sente frågade sig: "Vad hände före och efter denna dag?" och började sedan skriva. Lennon står på scenen och McCartney står i vit skjorta i publiken. Teckning: André Juillard, färgläggning: Didier Convard

"Doktor Voronovs komplott" (orig. "La Machination Voronov") är ett album i serien "Blake och Mortimer". Serien skapades från början av Edgar P. Jacobs, men detta album skrevs av Yves Sente, tecknades av André Juillard och färglades av Didier Convard.

Berättelsen är en spionhistoria som utspelar sig under kalla krigets dagar på 1950-talet. Vetenskapsmannen dr. Voronov från KGB som beundrar den några år tidigare avlidne Josef Stalin, planerar att framställa ett biologiskt stridsmedel, ta makten i Sovjetunionen från de mer reforminriktade kommunisterna som har tagit vid efter Stalin och sedan att invadera Västeuropa. En brittisk spion kommer komplotten på spåren och Blake och Mortimer reser till Sovjetunionen för att stoppa Voronov.

Albumet publicerades på svenska av Cobolt förlag 2020.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!