Inu-Yasha

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Inu-Yasha" (orig. titel: "Inuyasha sengoku o togi zoushi"), en äventyr/komisk/romantisk fantasyserie av Rumiko Takahashi

Handling

"Inu-Yasha" handlar om 15-åriga Kagome som faller ner i en uttorkad brunn och befinner sig plötsligt i vad som verkar vara en värld liknande Japan som det beskrivs i gamla böcker. Hon lyckas undkomma med nöd och näppe när hon attackeras av en demon som vill ha ett litet kristallsmycke som Kagome fått av sin morfar. Kagome stöter senare på en människoliknande varelse med hundöron, med en pil genom hjärtat, fängslad vid ett träd. När hon drar ur pilen kommer han till liv igen. Varelsen är Inu-Yasha, en hunddemon som är till hälften mänsklig. Hans största önskan är att bli av med sin mänskliga sida och bli helt och hållet demon. Kagome påstås vara en reinkarnation av prästinnan som en gång i tiden sköt pilen i Inu-Yashas hjärta, och det lilla kristallsmycket visar sig vara mer värdefullt än Kagome någonsin kunnat ana.

Publicering


Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 29 juni 2006, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Inu-Yasha.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!