Kategoridiskussion:Gaffelsidor

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Vet inte om titlar som är både exempel på seriefigurer, samt autonyma serietitlar och serietidningar borde bli gaffelsidor, med länkar till artiklar i ett standardformat liknande "XX (seriefigur)", "XX (serietidning)" etc. 惑乱 分からん 28 mars 2006 kl.02.02 (CEST)

Jo, det tycker jag. Men bara om det redan existerar längre utvecklade artiklar om alla dessa aspekter-- annars blir det bara en massa gaffelsidor i onödan. "Agent X9" var en enda artikel tills den blev för lång och ohanterlig. och då delades upp. Bamse å andra sidan funkar som en enda artikel än så länge. Fantomen är ett gränsfall -- den kan nog behöva delas upp snart. OlaHe 28 mars 2006 kl.11.03 (CEST)
Tänkte på Elfquest etc. igen... 惑乱 分からん 28 mars 2006 kl.12.49 (CEST)

Uppslagsföreträde

Nu är det alltså ordnat så att några fler uppslag får "företräde" till respektive uppslagsord:

Är det några fler gafflar där vi ska välja "förtur"? Möjliga kandidater kan jag anse vara t.ex.:

/OlaHe 5 december 2006 kl.08.41 (CET)

Dåligt förslag håller inte med om ett enda av dessa uppslagsord, och definitivt inte Kalle Anka och Musse Pigg!! Generellt tycker ajg det är lämpligare att gaffelsidan är den som har förtur över alla andra. Söker man inte tillräcklgit specifikt första gången så bör man komma till en flervalssida, allt annat är ologiskt och oergonomiskt. Jag blir hela tiden irriterad varje gång jag råkar trycka på "Utför" och hamnar direkt på en sida jag inte söker efter. Det händer flera gånger om dagen, och jag skapar ofta en ny artikel som redan finns någon annanstans på grund av det. Kalle och Musse vore VERKLIGEN förgörande att ta bort gaffelsidorna ifrån då det finns så otroligt många uppslagsord på just Kalle/Donald och Musse/Mickey/Micky/etc. Enda undantagen jag kan tänka mig är när det finns två, högst tre uppslagsord och något av dem är väldigt mer signifikativt än de/det andra och till och med då under protest. Dessutom hade jag intrycket att vi skulle undvika värderingar i seriewikin? Att göra något annat än gaffelsidan till huvuduppslagsord är en kraftig värdering av uppslagsorden, dessutom är kriterierna för vilket ord som skall prefereras framför alla andra oftast mer än lovligt luddiga. Speciellt eftersom vi oftast inte ens vet vad folk söker på och "de som skriker högst på diskussionssidorna" troligen inte är ett särskilt representativt urval.--Steamboat Willie 5 december 2006 kl.15.31 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Jag är själv en anhängare av att först komma till gaffelsidan, utom i de fall där det ena uppslaget är väldigt mycket prominentare än det andra (t.ex. Tintin över Tintin (serietidning), Morris över Morris (svensk serie) och Greg över Greg Walker.) Men i debatten om Frank Miller och Daredevil tyckte jag att det verkade som om de flesta (faktiskt inte jag själv) ville ha en förtur för dessa och flera andra uppslag. Även du själv gav en (visserligen en annan) Frank Miller förtur. I konsekvensens namn kollade jag då om det fanns några ytterligare som man kunde behandla på samma sätt och det här var mina förslag. Men det är ingenting som jag brinner för att genomföra. Majoriteten får bestämma.
(Om man ger Kalle Ankas och Musse Piggs figurartiklar företräde så ska det naturligtvis vara en länk till gaffelsidan högst upp.) OlaHe 5 december 2006 kl.15.47 (CET)
Bra förslag, jag håller med om alla. (Egentligen är jag en stor vän av att gaffelsidan ska ha förtur, men jag böjer mig för din vishet.) Sir-L 5 december 2006 kl.09.31 (CET)
Det låter bra. Vi kör på det. 惑乱 分からん 5 december 2006 kl.15.12 (CET)


Håller med MikkeX 5 december 2006 kl.15.18 (CET)