Kyouran Kazoku Nikki

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kyouran Kazoku Nikki", bild av Shogo. © Enterbrain

"Kyouran Kazoku Nikki" ("狂乱家族日記"), manga av Eshika och Shogo.

Handling

Serien handlar om en knasig dysfunktionell familj med ett drygt halvdussin medlemmar, där en del är mänskliga, andra inte. Familjens ungdomar är DNA-testade möjliga ättlingar till Enka, en destruktiv drakgud som fanns för tusentals år sedan.

De har samlats ihop eftersom någon av dem är den ättling till Enka som förutspåtts att förgöra världen. Genom operation "Peaceful Cosy Family" ska de lära sig vikten av kärlek och familjesammanhållning och däregenom avstå från destruktivitet. Även de bästa planer kan dock slå fel, speciellt i en familj med så många knasiga och egensinniga individer.

I den hopsamlade familjen Midarezaki ingår:

 • Ouka Midarezaki, byråkrat vid den statliga byrån för paranormala ärenden. han har fått i uppdrag att handha operation "Cozy Family" och gifta sig med den självutnämnda amatörgudinnan Kyouka-sama, samt i samma hus samla övriga kända ättlingar till Enka.
 • Kyouka Midarezaki, née Aireliace, en kattflicka som också anser sig vara gudadotter. Hon är telepatisk och har en del andra övernaturliga krafter. Snäll och handlingskraftig, men också rätt odräglig och självgod. Hon både röker och stjäl frukt när det behagar henne. Ättling till Enka, men minns inte mycket av sin tidigare tillvaro. Hon har också ett antal miniatyr-avatarer av sig själv (petit-Kyouka), som ibland dyker upp i trupp.
 • Yuuka, en rar men ängslig och mobbad skolflicka. Har lämnat sin elaka finansfamilj Himemiya för att leva med Ouka och Kyouka.
 • Gekka, en möjligen kvinnlig manet som både kan flyga och ge el-chocker, men trivs bäst i sitt akvarium. Hon bär på en hemlighet.
 • Teika, ett lejon, tidigare savannens kung, men numera villig att leva ett lugnt familjeliv, då hans klan Bister är på utdöende.
 • Hyouka, en bio-robot, utvecklad för strid och kallades förr för Black 13, men gick bärsärkagång och flydde från sitt militära utvecklingslabb, och föredrar numera att ta det lugnt.
 • Ginichi, en feminin yngling från yakuza-familjen Kizakura, som också trivs med ett stillsamt familjeliv, när han inte arbetar på gay-baren Virgo.
 • Senko, äldre syster till Yuuka, kommer också från den onda oni-familjen Himemiya, men fritas av Kyouka. Den enda av "barnen" som inte är ättling till Enka.
Kyouka tar ett bloss. Bild av Shogo. © Enterbrain

Bland övriga figurer märks:

 • Grim Reaper, en ärrad tjej med mask, som Ouka tidvis har kontakt med å yrkets vägnar. Hon är känd som en monsterdräpare.
 • Odessa Ai, efterträdare till Kyouka i det underjordiska riket Shangri-La, som hon lämnade efter minnesförlust.
 • Dr Gebok, galen vetenskapsman, var med och skapade Black 13, Green 18 och andra militära bio-robotar. Utvecklar även droger som förvandlar människor till djur åt maffian.
 • Electric Butterfly, en magical girl som tidigare var samhällets fiende nr 1, men numera tycks ställa och styra på Byrån för paranormala ärenden.

Publicering

Japan Japan

Fyra volymer (2008-10) från Enterbrain efter en följetong som startade 2007 i FBOnline.

Usa USA

Två volymer av serien utgavs 2011 i USA av Tokyopop under titeln "The Diary of a Crazed Family".

I andra media

Mangan är baserad på en serie kortromaner från 2005 (hittills 15 volymer) med text av AKIRA och illustrationer av x6suke. Finns också som en anime för japansk tv producerad av Nomad och Movic. Där ingår 26 avsnitt, alla från 2008.