Nitori Kawashiro

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Nitori Kawashiro. Bild av Moe Harukawa. © ZUN.

Nitori Kawashiro (河城 にとり), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Publicering

Nitori Kawashiro är en av bifigurerna i Touhou Project. Hon återfinns i flera av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Nitori är en kappa, en övernaturlig figur i den japanska folktron. De lever nära vatten och är i allmänhet mycket skygga för människor, men kan också vara farliga för dem. Nitori är dock en vänlig själ som gärna skulle vilja vara vän med människor, om hon bara tordes. Enligt henne är det ett missförstånd bland människor att kappor inte skulle gilla dem. Hon lever i Genbu-ravinen, en vulkanisk bergsbildning i Youkaiberget, ödsligt beläget men med god vattentillgång bland klipporna. Nitori är också förtjust i varma källor, inte ett typiskt drag för kappor, och något som en gång förvånade Alice Margatroid när hon fick veta det.

Nitori är småväxt, ser nästan ut som ett barn, och känns igen på sin gröna keps, marinblå rock med massor av fickor samt stövlar och grön ryggsäck. Hennes ögon är blå, och så även håret som är uppsatt i pippilotter. Hon ger intrycket av en van vandrare med praktisk läggning och massor av redskap i sina fickor. I själva verket är hon ingenjör till yrket och hon går även land och rike runt och säljer diverse egendomliga teknologiska saker, och har för ändamålet ett skjul vid människobyn som tjänar som lager. Liksom många andra youkai brukar Nitori delta i Reimu Hakureis årliga fester, och är även bekant med Marisa Kirisame. Nitori står även på god fot med de tre féerna San-Yousei, som ibland hjälper henne med att utföra diverse arbeten. Liksom legendens kappor är alltså även Nitori en flitig och arbetsam person, inriktad på förtjänst, som man dock sällan ser något av då hon är tillbakadragen och håller sig osynlig, men har förstås goda kontakter med alla andra kappor i Gensokyo, som lär vara talrika. Skulle man möta henne blir hon på gott humör om hon får en gurka, som är kappornas favoritgrönsak. Hennes magiska krafter har med vatten att göra, och hon sägs inte bara kunna frammana vattenstrålar utan även hela tidvågor.

I andra media

Nitori Kawashiro på väg hem efter en fest genom mörka skogen. Bild ur anime. © Manpuku Jinja.

Nitori är också med som bifigur i flera av de anime som finns runt Touhou Project, exempelvis de från Manpuku Jinja. Hon förekommer även i flera av de Touhou-spel som gjorts.

Länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!