Projekt:Mallar

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Projekt mallar startades tidig vinter/vår 2010 för att driva den största delen av mallskapandet på svenskspråkiga Seriewikin.

Syftet med att försöka samla så stor del av mallskapandet på en och samma plats som möjligt är att försöka få så stor kontinuitet mellan mallar av samma typ som möjligt och även till att förenkla inverkande mallar samt att underhålla mallar som behöver utökas eller förändras efter användares önskemål.


Att göra

Önskemål

Hur man önskar

Skriv en generell beskrivning av din önskning under rubriken Önskemål i väntan på genomföring och signera som vanligt. Se till att de äldsta önskemålen är längst ner. Gå sedan till [:Diskussion:Projekt:Mallar|diskussionssidan] och starta ett nytt avsnitt/ rubrik med samma titel som du skrivit i önskelistan. Försök beskriva din önskan så utförligt som möjligt. Underteckna som vanligt.

Saker att tänka på
 • Översätt gärna mallen om det är frågan om en mall som finns någon annanstans då de som är bra på mallar inte alltid är bra på att översätta mallar om specialområden.
  • Parametrar (från dokumentationen)
  • Statiska ord (som visas i mallen)
 • Skriv så utförligt som du bara kan.

Önskemål i väntan på genomföring

 1. Mall för Tidningsref.
 2. Bildmall för logotyper, etc.
 3. Ändra länkarna i Mall:Artikel så den accepterar en mer generell webblänk och Mall:B&B så det fortfarande fungerar.
 4. Generella mallar för högerställda faktarutor
 5. Div. faktarutor, t.ex. Serieskapare, Seriealbum, Serietidningar, etc.

Uppfyllda önskemål

Avböjda önskemål

Länkar

Metamallar

Standardiserade mallar

Hjälp när man gör mallar

Se även

Deltagare

Att tänka på

 • I standardiseringsarbetet så kan det mycket lätt hända att man försöker överstandardisera. Detta betyder att man ändrar mallar till det sämre bara för att man ska följa standarden.
 • Parametrar kan innehålla både mellanslag och radbrytningar, bara det återges på exakt samma sätt i mallanropet som i mall-koden.