Reservatet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Attraktiv dam från "Reservatet" av Frank Cho. © Frank Cho.

"Reservatet" ("Liberty Meadows" i original), amerikansk dagspresserie skapad 1996 av Frank Cho. Serien är en vidareutveckling av "University²", en serie som Cho skapade under sin tid på college.

Serien utspelar sig på ett djurreservat där en grupp människor och antropomorfa djur håller till. Huvudpersonen är den blyge veterinären Frank som dras till den vackra djurpsykologen Brandy.

Chos förkärlek för råa skämt och att teckna utmanande, pinupliknande kvinnor gav honom stora problem med syndikatet Creators Syndicate. Han fick ofta se sina skämt och teckningar censurerade för att passa dagstidningarnas krav på harmlös underhållning; något som Cho ofta drev med i själva serien. Till slut fick han nog och beslöt sig för att sluta producera serien för dagspress.

Serien kom sedermera att publiceras i serietidningsform i USA av Insight Studios Group och Image Comics. Ursprungligen samlade serietidningen strippar som tidigare gått i dagstidningar, men sedan Cho lade ner dagstidningsversionen producerar han helt nytt material för serietidningen. Denna utkommer dock väldigt sporadiskt, eftersom Cho huvudsakligen tecknar andra serier numera.

I Sverige har serien även gått under namnet "Livet leker". Serien har (under olika namn) publicerats i tidningar som Expressen, Stockholm City, Larson! och Nemi.