Seriewikindiskussion:Kontakt

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Utkast till kontaktsida. Tyck till och föreslå förändringar innan vi låser den och länkar den från Startsidan. OlaHe 14 januari 2010 kl. 10.22 (UTC)

Det ser jättebra ut. Två saker tänkte jag på. Det är synd att sidan med "Seriewikins tre redaktörer" inkluderar även den fjärde Joel, men det kanske är svårt att göra något åt det... Plus att det nog är dags att fixa till Mall:@ med en bild, så att man slipper "utan mellanslagen". //bnw 14 januari 2010 kl. 11.38 (UTC)
Ja till båda dina förslag om de går att ordna. Funderar på att korta texten något, så att man får en bättre omedelbar överblick. OlaHe 14 januari 2010 kl. 12.29 (UTC)
När jag läste "vid ofrivillig medverkan på bild" så kom jag på att man kanske även skulle ta med ifall någon vill återta ett tidigare godkännande. Som det nu är så låter det enbart som om man smygfotograferat någon stackars serietecknare i duschen... ;-) Vissa bilder på folk som inte själva vill vara med på bild är för övrigt tillåtna enligt lagen, men det är väl seriewikins policy att fordra tillstånd för allt oavsett, förutom Tidningsomslag, eller har jag fel? --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 14 januari 2010 kl. 16.25 (UTC)
Kan man juridiskt sett dra tillbaka ett godkännande, eller är det en service från vår sida? //bnw 14 januari 2010 kl. 17.07 (UTC)
Juridik spelar ingen roll här egentligen - utan det är mest goodwill kan jag tycka. --MikkeX 14 januari 2010 kl. 17.10 (UTC)
Det mesta i vår policy är goodwill och vår egen moralkod. Om bilden hamnar under Personuppgiftslagen så kan man ändra sig efteråt rent teoretiskt i alla fall. I praktiken vore svårt förutom i väldigt speciell fall att ta tillbaka ett sådant. Förutom här på Seriewikin då vi kräver både fotografens och modellens tillstånd om båda lever i alla fall... och med undantag för omslag - där det kan förekomma foton ibland. Där tycker vi att vi har gott på fötterna. Men annars är ju principen att vi skall tillmötes gå alla så mycket som möjligt. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 14 januari 2010 kl. 17.35 (UTC)
Okej, mildrade formuleringarna om fotorättigheter något. Kortade texten så att den är lättare att överblicka. Är det bättre? OlaHe 21 januari 2010 kl. 21.57 (UTC)

Inledningen?

Formuleringen "Seriefrämjandets Seriewiki" ser konstig ut. Vad jag förstår heter projektet "Seriewikin". Den är en wiki(webbplats) om tecknade serier tekniskt bekostad av och organiserad under överinseende av Seriefrämjandet. Den är alltså "Seriefrämjandets seriewiki". Det senare är då en beskrivning, medan "Seriewikin" är namnet. Har jag fel? Tack på förhand för förtydligande.--PAJA 12 mars 2012 kl. 01.08 (CET)

Nej, du har rätt. OlaHe 12 mars 2012 kl. 08.17 (CET)