The Answer

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med Answer Man eller The Question.


The Answer (även Svaret på svenska) är namnet på två olika superskurkar från Marvel Comics.

Answer I (Aaron Nicholson)

The Answer introduceras i i Spectacular Spider-Man nr 92–96 (1984) som en hejduk till Kingpin och motståndare till Spindelmannen. Han tycks närmast oövervinnlig då han har förmågan att utveckla vilken kraft han än behöver i en given situation – att skapa "svaret" på vilket problem som helst. Dessa temporära krafter har bland annat inkluderat superstyrka, osårbarhet, pyrokinesi och energikrafter. Han har dessutom flygförmåga, som tycks vara permanent. För Kingpins räkning återupplivar Answer skurken Silvermane och kidnappar superhjältinnan Dagger utan att vare sig Spindelmannen, Black Cat eller Cloak & Dagger kan stoppa honom, men han besegras till slut av sina egna superkrafter då han muterar till en energivarelse utan kropp. Kroppen återskapas sedermera av Doctor Octopus, varefter Answers kriminella karriär inte varit lika lyckad. I one-shotet I ♥ Marvel: Outlaw Love av Fabian Nicieza och Jon Proctor (2006) spelar Answer en av huvudrollerna tillsammans med den kvinnliga superskurken Ruby Thursday. Answer har en kärlekshistoria med Ruby i fängelset The Raft innan hon dödas av Bullseye. Under "Secret Invasion" (2008–09) rekryteras The Answer tillsammans med dussintals andra superskurkar av The Hood till dennes kriminella organisation. På deras sida har han slagits mot såväl Skruller som mot New Avengers och Mister Negative.

Det har avslöjats att The Answers riktiga namn är Aaron Nicholson och att han var ett kriminellt geni som arbetade för Hydra innan han fick sina krafter av Dr. Harlan Stillwell.

Answer I skapades av Al Milgrom och Jim Mooney.

Första framträdande: Peter Parker, the Spectacular Spider-Man nr 91 (juni 1984)

Answer II (David Ferrari)

Under den period då den förste Answer troddes vara död använde David Ferrari namnet i Captain America (vol. 3) nr 41–43. Ferrari är en tidigare S.H.I.E.L.D.-agent som förlorat sin trupp och skadats allvarligt i en attack mot A.I.M., varefter han begår förräderi. Under kodnamnet The Answer allierar han sig med Crimson Dynamo och tar kontroll över Nick Fury med syftet att behärska världen med hjälp av kärnvapen. Han besegras av Captain America.

Answer II skapades av Dan Jurgens.

Första framträdande (som Ferrari): Captain America (vol. 3) nr 20 (augusti 1999)
(som Answer): Captain America (vol. 3) nr 42 (juni 2001)

Mini sverige.gif Svensk publicering

Answer I figurerade i den svenska Spindelmannen-tidningen under 1987. Figuren kallades i början för "Svaret" i Sverige, men under samma period övergav den svenska Marvelutgivningen flertalet av sina svensköversatta namn. Detta ledde till att "Svaret" textades om till "The Answer" och till och med "The A" redan i figurens andra svenska framträdande. Textretuscheringen är synlig i pratbubblorna.