The Hood (Marvel)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med The Hood från DC Comics.


The Hood är en antihjälte och på senare tid superskurk från Marvel Comics. Figuren skapades av Brian K. Vaughan (manus), Kyle Hotz och Eric Powell (bild) och dök först upp i sin egen miniserie, utgiven på Marvels vuxenetikett MAX 2002.

The Hood är egentligen Parker Robbins, en loser vars far jobbade för storskurken Kingpin, och som själv slagit in på brottets bana som småtjuv för att försörja sig och sin familj, främst sin sjuka mor. Parker är en mångbottnad figur, han vill väl, men har ofta en dubiös moral, begår allehanda småbrott och är otrogen mot sin gravida flickvän Sara. Under en stöldräd mot en mystisk kult lyckas Parker tillskanska sig en magisk röd huva med tillhörande mantel och stövlar. När han sätter på sig persedlarna får han flera övernaturliga förmågor, kan vandra i luften, bli osynlig och skjuta elektrisk energi m.m. Som The Hood stjäl han några värdefulla "blood diamonds" och jagas därefter av såväl FBI som av superskurkar såsom Golem, Jack O'Lantern, Constrictor och Shocker.

Härnäst framträder The Hood i miniserien Beyond! 2006, där han tillsammans med flera andra superhjältar och superskurkar (bland andra Spider-Man och Venom) transporteras till planeten Battleworld och tvingas utkämpa diverse strider för att komma hem igen.

Hood dyker upp i tidningen New Avengers 2007, här som ledare för en maffialiknande organisation av superskurkar, vilka samarbetar med hot och terror mot oskyldiga och hjältars anhöriga för att skapa sig en position i den undre världen. I en strid med Wolverine antar The Hood tillfälligt ett demoniskt utseende. Det visar sig senare att han är besatt av demonen Dormammu och står i dennes tjänst.

The Hood ingår för närvarande i Norman Osborns onda koalition, tillsammans med Doctor Doom, Namor, Loki och White Queen.


Första framträdande: The Hood nr 1 (juli 2002)

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!