Number 7

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Number 7" ("ナンバー7"), science fiction-manga av Osamu Tezuka.

Handling

Historien utspelar sig i framtiden efter att Jorden förötts av ett kärnvapenkrig, och handlar om sju soldater som slåss mot invaderande utomjordingar.

Dr Ichiro Oshima inser att världen är på randen till ett kärnvapenkrig. Han flyr med sin son, Shichiro, och sina uppfinningar till ett djupt beläget skyddsrum någonstans på berget Fuji och fryser ner Shichiro i en kryogenisk sömn.

När Shichiro vaknar upp efter att ha sovit i 100 år finner han världen totalt förändrad. Klimatet är nästan tropiskt och det finns mängder av muterade monster som befolkar jorden. Framtidsmänniskor hittar Shichiro och tar med honom till en stor rymdstation där han möter Dr Cosmi. Doktorn berättar om de senaste hundra åren efter kärnvapenkriget.

2061, efter kriget, flyr de överlevande till en rymdstation. De lever i grupper som representerar de olika nationerna på Jorden och väntar på att Jorden skall bli beboelig igen så de kan flytta tillbaks, men en grupp utomjordingar har redan invaderat i ett försök att ta över Jorden. Shichiro, som är immun mot radioaktivitet, går med i jordarmén och hamnar i en soldatenhet där han blir den sjunde medlemmen i teamet vars uppdrag det är att rädda Jorden.

Utgivning

Mini japan.gif Japan

Följetong i Hi no maru 1961–63. Samlad i två volymer 1970 av Shogakukan (avbruten utgivning). Samtliga 4 volymer utgivna av Kodansha 1980. Flera återtryck har utgetts.

Extern länk

Om Number 7 på Tezuka Osamu Official Website (japanska)