Ribon no Kishi

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Ribon no Kishi" i amerikansk utgåva från 2011.
© Tezuka Productions/Vertical

"Ribon no Kishi" ("リボンの騎士"), en fantasyserie av Osamu Tezuka. Anses vara den serie som gav upphov till flickgenren shojo i Japan. Är även känd i den engelskspråkiga världen som "Princess Knight", "Choppy and the Princess" efter den tecknade TV-serien i USA, Australien och Storbritannien. I frankrike känd som "Princesse Saphir", i Spanien som "Princesa caballero" (spanska) och "Chopy y La Princesa" (kastilianska) och i Brasilien känd som "A Princesa e o Cavaleiro".

Handling

"Ribon no Kishi" handlar om prinsessan Sapphire som föds med både en pojkes och en flickas själ. Hon måste klä ut sig till en prins för att få ärva tronen, men klär ibland ut sig till flicka.

Utgivningen

Mini japan.gif Japan

Har getts ut i fyra olika versioner i original.

Shōjo Club-versionen

"Futago no Kishi"-versionen

  • 1958–1959 i Nakayoshi. Gick i Nakayoshi under sin originaltitel, men när den samlades i album så ändrades titeln till "Futago no Kishi"/"双子の騎士". (Fransk titel "Les Enfants de Saphir", engelsk titel för den animerade tv-serien, "Twin Knight". Själva serien har hittills bara getts ut i Frankrike.) Den här versionen är en fristående fortsättning på version .
  • "Futago no Kishi"-versionen handlar om Drottning Saphirs tvillingbarn: Prins Daisy (sic!) och Prinsessan Violetta. Prins Daisy blir kidnappad och hans tvillingsyster måste spela både sig själv och sin bror samtidigt som hon måste försöka rädda sin bror undan kidnapparna.

Nakayoshi-versionen

  • Gick 1963–1966 i Nakayoshi. Är en omgjord historia av version . Det är en annorlunda handling, lite nya figurer, etc. Den engelska titeln "Princess Knight" associeras vanligtvis till den här versionen, då det är den som getts ut i väst och som håller sig närmast den animerade TV-serien.

Shōjo Friend


Mini brasilien.gif Brasilien

Mini frankrike.gif Frankrike

Mini italien.gif Italien

  • Utgiven i Italien av Hazard under titeln "La principessa Zaffiro".

Mini spanien.gif Spanien

Mini usa.gif USA

  • Licensierad i USA av Viz Media där ett par avsnitt gått som smakprov i deras flickserietidning Shojo Beat i Julinumret 2007 (Vol. 3/nr. 7). Avsnitten var ur Nakayoshi-versionen .[källa behövs]
  • Hela Shōjo Club-versionen gavs ut av Vertical i två volymer 2011.

Mini ryssland.gif Ryssland

"Ribon no Kishi" i andra media

  • 2006 sattes en musikal upp (リボンの騎士 ザ・ミュージカル) i Japan av två pupulära idolgrupper.12
Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 

Fotnoter