Skillnad mellan versioner av "Asterix på irrvägar"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (småkorr)
(Ett av Uderzos första album, har jag för mig, och fortfarande på en helt okej nivå...)
 
(5 mellanliggande versioner av 3 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Kategori:Seriealbum]]
 
[[Kategori:Seriealbum]]
"'''Asterix på irrvägar'''" (1981), orig. "'''L'Odyssée d'Astérix'''" (1981), 26:e seriealbumet om seriehjälten [[Asterix]].
+
[[Kategori:Seriealbum på svenska]]
 +
"'''Asterix på irrvägar'''" (1981), orig. "'''L'Odyssée d'Astérix'''" (1981), 26:e seriealbumet om seriehjälten [[Asterix]], skrivet och författat av [[Albert Uderzo]].
  
...
+
==Handling==
 +
Julius Caesar försöker utröna hemligheten om gallernas trolldryck genom att skicka "Nollnollsex", en förrädisk druid, till [[den galliska byn]] – väl medveten om att [[Miraculix]] inte skulle kunna tänka sig att dela trolldryckens hemlighet med någon annan än just en annan druid. Men Miraculix har problem - han saknar en viktig ingrediens till trolldrycken; den sällsynta bergoljan. Asterix och [[Obelix]] får ge sig iväg till Mellanöstern, där bergoljan finns – och hela tiden har de den lömske "Nollnollsex" i släptåg...
 +
 
 +
==Kuriosa==
 +
* Figuren "Nollnollsex" är utseendemässigt baserad på skådespelaren '''Sean Connery''' – mest känd som [[James Bond]], alias agent Nollnollsju !
 +
* Asterix och Obelix övernattar i ett stall i byn Betlehem – förmodligen samma stall där ca 50 år senare en lycklig tilldragelse skulle äga rum i en viss snickarfamilj...
 +
* Enligt albumet "[[Asterix och goterna]]" är samtliga ingredienser till trolldrycken sådana som kan köpas på marknaden i goternas land – men frågan är om bergolja verkligen räknas dit.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}
  
 
{{Asterix}}
 
{{Asterix}}

Nuvarande version från 9 augusti 2016 kl. 11.02

"Asterix på irrvägar" (1981), orig. "L'Odyssée d'Astérix" (1981), 26:e seriealbumet om seriehjälten Asterix, skrivet och författat av Albert Uderzo.

Handling

Julius Caesar försöker utröna hemligheten om gallernas trolldryck genom att skicka "Nollnollsex", en förrädisk druid, till den galliska byn – väl medveten om att Miraculix inte skulle kunna tänka sig att dela trolldryckens hemlighet med någon annan än just en annan druid. Men Miraculix har problem - han saknar en viktig ingrediens till trolldrycken; den sällsynta bergoljan. Asterix och Obelix får ge sig iväg till Mellanöstern, där bergoljan finns – och hela tiden har de den lömske "Nollnollsex" i släptåg...

Kuriosa

  • Figuren "Nollnollsex" är utseendemässigt baserad på skådespelaren Sean Connery – mest känd som James Bond, alias agent Nollnollsju !
  • Asterix och Obelix övernattar i ett stall i byn Betlehem – förmodligen samma stall där ca 50 år senare en lycklig tilldragelse skulle äga rum i en viss snickarfamilj...
  • Enligt albumet "Asterix och goterna" är samtliga ingredienser till trolldrycken sådana som kan köpas på marknaden i goternas land – men frågan är om bergolja verkligen räknas dit.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!