Didier Conrad

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxla med Didier Convard.

Didier Conrad (1959-), fransk serieskapare.

Bakgrund

Didier Conrad föddes den 6 maj 1959 i Frankrike. Startade sin karriär i Journal de Spirou 1973. 1978 började han med serien "Jason" med manus av Jean-Claude Smit le Bénédicte. Runt samma tid började Conrad att samarbeta med manusförfattaren Yann. 1980 skapade de "Les Innomables" för Journal de Spirou, dock blev serien av alldeles för våldsam och för sexuell natur för tidningen och 1983 slutade den som följetong. Yann och Conrad bytte förlag och började på tidningen Circus. För den tidningen skapade de den humoristiska "Bob Marone", en parodi på "Bob Morane".

Snart gick Yann och Conrad skilda vägar. Tillsammans med Lucie Commenge skapade nu Conrad serien "L'Avatar". 1991 kom Conrad tillbaka till Journal de Spirou, och nu skapade han barnserien "Donito". 1994 återförenades Yann och Conrad och de återupptog serien "Les Innomables", denna gång direkt till album, vilka publicerades av Dargaud.

Under den gemensamma pseudonymen Pearce låg Yann och Conrad bakom "Lucky Luke" spin-off-serien "Lucky Kid" efter manus av Jean Léturgie. Under samma pseudonym och med samma manusförfattare skapade de senare serien "Cotton Kid".

2005 kom Yann och Conrad med första albumet av "Tigresse Blanche", en spinoff till deras "Les Innomables".

2007 kom första albumet med äventyrsserien "Raj" på Dargaud, denna gång med manus av Wilbur.

2013 tog Conrad över från Uderzo som officiell Asterixtecknare i albumet Asterix och pikterna.

Priser

Ett urval av priser tilldelade Didier Conrad.

Kuriosa

Har även jobbat med animerad film. 1995 jobbade han för Dreamworks med deras produktion "Vägen till Eldorado".

Recensioner

Källor