Seriewikin:Månadens samarbete

Från Seriewikin
Hoppa till: navigering, sök

Månadens samarbete är ett kontinuerligt projekt på Seriewikin, som går ut på att utveckla och utöka omfånget och informationen inom utvalda artiklar. Här samarbetar alla användare som vill för att lyfta upp ett ämne som vi tycker förtjänar fokus. Målet är att skapa en utvecklad och i stort sett komplett artikel om just detta ämne före månadens slut.

Seriefrämjandets logotype

Administration

Ansvarig för Månadens samarbete är för närvarande David Haglund.

Artikeln för Månadens samarbete byts ut den första i varje månad från och med 1 april 2007.

Förslag på ämnen/artiklar till Månadens samarbete framförs på Diskussionssidan för Månadens samarbete. Den ansvarige för Månadens samarbete ska väga in andra användares önskemål och åsikter.

Denna månads samarbete

Denna månads samarbete är Rutu Modan.

Tidigare samarbeten


Aktuellt samarbete

Ur "King of the Lilies" av Rutu Modan. © upphovskvinnan.

Rutu Modan (född 1966), serieskapare från Tel-Aviv som är välkänd i sitt hemland. Hon gör vardagsrealistiska och satiriska serier om det dagliga livet i Israel och hur det påverkas av de etniska konflikterna, men även mer absurda och sagolika historier. Hon var även redaktör för den israeliska utgåvan av Mad. Rutu Modan är en av medlemmarna av den israeliska seriesammanslutningen Actus Tragicus, tillsammans med Batia Kolton, Mira Friedmann, Itzik Rennert, och Yirmi Pinkus.

Modan intervjuades av Bild & Bubbla i samband med hennes Sverigebesök på SIS 2016.Vad vill du se som Månadens samarbete framöver? Var med och påverka! Lämna förslag och rösta varje månad på diskussionssidan.