Seriewikindiskussion:Månadens samarbete/Arkiv 2

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
För tidigare diskussioner, se Arkiv 1

Utgivning

Här kan vi diskutera Månadens samarbete samt ge förslag på artiklar att utveckla och ämnen att ta upp.

Ansvarig för diskussionen är Wakuran.


Lämna förslag

Lämna förslag i listan nedan, helst med en motivering på 1-3 rader, samarbetet bör vara en artikel med något ämne av allmänintresse som förtjänar att lyftas fram, och i flera fall som för tillfället saknar mycket viktig information, och skulle vinna på att lyftas fram mer i rampljuset. Valet till månadens artikel beräknas för närvarande ske någon gång under helgen närmast månadsskiftet. 惑乱 分からん 17 maj 2006 kl.14.49 (CEST)


Förslag - Månad 1 (dvs jan. 2007)

Laban:)
Den där lilla hunden? Iofs behöver artikeln förbättras, men sätter nog annat på högre prioritet...
T.ex.

Japanskt

Amerikanskt

Europeiskt

Svenskt

Övrigt

  • Alberto Breccia (Ganska okänd bland allmänheten, men känns intressant utanför den klassiska USA-Europa-Japan-trojkan)
etc. 惑乱 分からん 11 december 2006 kl.11.13 (CET)

Ett annat förslag är att ha något serieland som månadens samarbete, dv.s. en helhetsbild över utgivningshistoriken och "seriekulturen" i ett givet land, lämpliga "pionjärval" t.e.x USA, Belgien, Japan och Sverige... 惑乱 分からん 12 december 2006 kl.19.15 (CET)

Belgien för mig i så fall. (USA blir nog för stort?) Jag vet inte särskilt mycket om vad som hände på förlagen i Belgien på (1920-30-)-40-50-talen. Det skulle vara intressant att få veta mer om. Även att aktivt delta i letandet efter den kompletterande informationen.(z)
Jag vet inte hur stort det behöver bli, egentligen? Det blir en del från 1900-talet och framåt, men å andra sidan så tror jag nästan inte det blir någonting från 1800-talet och tidigare... På en månad borde man kunna sålla till en vettig artikel. (Om en sektion blir för stor kan man alltid byta ut den senare...) 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.13.10 (CET)
Ämnena Dargaud, Dupuis, Lombard osv kunde också utvecklas till intressanta förlags/utgivningshistoriska artiklar. Vem fattade viktiga beslut? Vem skrev/tecknade i hemlighet den eller den serien? Vem utvecklade albumformatet? Anekdoter, skapelsemyter, vänner, fiender, karisma, kreativitet, tecknarstudior som kreativa miljöer OSV(z)
Sant, och kanske Casterman också. Finns det några andra stora förlag? 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.14.26 (CET)
Casterman ja, vad mer än Tintin kom därifrån? J,L och J förstås. Blake och M? Alix, Lefranc? (Hmm, det känns som om man verkligen vill veta mer om den här "miljön"/"tiden"/"atmosfären"/"sfären"/"kretsen"--vad är jag ute efter för begrepp? En sorts skärningspunkt i ett flöde, en diskurs(flow?)Det är så mycket mer än listor med titlar, gubbar årtal--man vill liksom ha tag på berättelserna, magin, man vill känna hur det verkligen var... z
Det är svårt att få ut i skrift. Dessutom är det inte helt "encyklopediskt"... =S Dargaud och Dupuis kanske är intressantare än Casterman, egentligen... Vad har nu Lombard gjort? 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.15.46 (CET)
Just det! Vad har de egentligen gjort? Det är ju det man vill veta! Dock tror jag att Bernard Prince kom därifrån ett tag i alla fall.
Yakari, tydligen, iaf... ;) Derib kanske är hustecknare, där... 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.15.54 (CET)

Börjar väl egentligen bli dags att byta nu? Förslag? Jag lutar nog fortfarande åt Marvel, själv. 惑乱 分からん 9 januari 2007 kl.14.47 (CET)

Mars

Klaga inte på Marvel, nu va? Känns som man är efter en månad igen nu, dessutom... =S Nåja, andra förslag? Finns det jubileum eller allmänt medieintresse för någon händelse eller något? 惑乱 分からん 4 februari 2007 kl.23.26 (CET)

Europeiskt lite längre fram, mars?

(Är det här Zelena igen?) Tardi och Hugo Pratt är bra val. Jaktfalkarna skulle jag personligen inte prioritera, känns inte som artikeln skulle tjäna mycket på ett samarbete... 惑乱 分からん 12 december 2006 kl.17.53 (CET)

Internationella kvinnodagen

Förslag om att låta Internationella kvinnodagen bli en anledning till något kvinnorelaterat samarbete. På forumet har framförts förslag, bl.a.:

Själv så tycker jag nog Tove Jansson, Wonder Woman och Rumiko Takahashi känns bland de bästa förslagen av de nämnda. 惑乱 分からん 12 februari 2007 kl.19.26 (CET)

Wonder Woman är väl den stora kvinnosaksikonen av dem, men efter Marvel kan det räcka med superhjältar för ett tag. Lena Ackebo och Nemi tillhör inte mina favoriter, men ur ett allmänintresse kan de kanske förtjäna lite fokus. Men jag röstar faktiskt på Nina Hemmingsson, hon är jäkligt rolig, har blivit riktigt stor och spridd idag och är fortfarande en stigande stjärna, men hennes artikel är löjligt outvecklad. Fram för Nina.
Om jag ska välja någon på din lista blir det Tove Jansson, hon är tidlös. OlaHe 12 februari 2007 kl.19.50 (CET)
Nina är rätt rolig, ja, men tycker själv hon egentligen är väl av ett "mindre namn" för månadens artikel. Artikeln kan förbättras ändå... Möjligen skulle man kunna ha fler sorters artikeltyper än "månadens artikel" i framtiden, t.ex. "utvald artikel", "snabbfixning" och liknande... 惑乱 分からん 12 februari 2007 kl.21.13 (CET)
Jag vet inte om hon är ett så "mindre" namn längre... hon publiceras i många välkända tidningar och är ständigt utlånad på Serieteket. Och jag menar, vadå... Sheena? OlaHe 16 februari 2007 kl.08.59 (CET)
Men för mig personligen känns det inte som det räcker, med tanke på hur många ofärdiga artiklar det finns. 惑乱 分からん 16 februari 2007 kl.14.31 (CET)
Ja nu är det ju en wiki, och en artikel blir nästan aldrig "färdig", men jag tycker Nina om det ska vara svenskt, eller så går vi på Fredrik Strömbergs förslag med den sverigeaktuella Trina Robbins - det är ju inte fel. MikkeX 16 februari 2007 kl.15.51 (CET)
Men Trina Robbins artikel känns i stort färdig, nu... 惑乱 分からん 16 februari 2007 kl.16.14 (CET)
Nämen se, jag glömde kolla in den, du har rätt, den artikeln har nog ganska lite på att vinna på att lyftas fram som månadens samarbete. Då faller min röst på Claire Bretécher istället. MikkeX 16 februari 2007 kl.18.25 (CET)
Blir det någon kvinna under veckan, Wakuran? Röstar fortfarande på Hemmingsson, men Bretécher, Jansson eller Takahashi funkar fint.
Apropå aktualiteter så tycker jag att vi kan utse Manga som månadens samarbete någon gång under året. Historiesektionen är helt tom fortfarande, och den etymologiska biten kan utvecklas en del. Med tanke på den lilla uppståndelsen kring SvD-artikeln nyligen, så känns det om om åtminstone vi borde åtas oss att få till det "rätt".
Synd att det inte hänt så mycket med Marvel-artikeln. Vi kanske får ha den som samarbete någon mer gång. OlaHe 4 mars 2007 kl.13.28 (CET)
Mmmm, känns trist att lämna ett ofärdigt samarbete. Takahashi är iaf manga, och känns som det kan bli bättre... En tabell skulle kanske kunna bli snyggare, t.ex... 惑乱 分からん 4 mars 2007 kl.15.49 (CET)
Synd med ofärdiga samarbeten, men shit happens. Vi måste byta ämne i alla fall, det är dags nu. Just Marvel kändes också som ett enormt åtagande som många kanske inte orkade börja nysta i. Takahashi känner jag inte till, men kör på den eller Hemmingsson, Bretécher eller Jansson. --David Haglund 5 mars 2007 kl.18.32 (CET)
Japp det är dags att lämna Marvel-artikeln. Håller fast vid Claire Bretchér just nu, och också att vi bör ha Manga som artikel framöver, kanske inte just nu, men om ett par månader. MikkeX 5 mars 2007 kl.20.27 (CET)
Internationella kvinnodagen börjar om tre och en halv timme, så jag antar att Wakuran ligger i startgroparna? :-) OlaHe 7 mars 2007 kl.20.33 (CET)
Ojsan... Jag har iaf fixat en ny, fin signatur... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 7 mars 2007 kl.22.26 (CET)
Då var det dags då. Sir-L 8 mars 2007 kl.11.10 (CET)
Alltså, om du inte vill eller hinner ta hand om samrabetet länge så kan jag ta över. Detta måste skötas, det är ett viktigt sätt för seriewikin att dels vara uppdaterad på aktuella händelser, dels för att hålla wikin levande. MikkeX 8 mars 2007 kl.12.22 (CET)
Ja, ärligt talat, det här var inte bra. Det var nästan en månad sedan du började ta upp förslag på ämne, och när det väl är dags missar du dagen. Det här borde ha kommit upp för flera dagar sedan för att peka framåt mot kvinnodagen, inte tvärtom. Jag har full förståelse att man blir försenad (det är jag ständigt själv) och för om du har svårt att få tiden att räcka till, men då kunde du väl ha sagt till om det redan igår kväll när du kom med ditt "ojsan"? OlaHe 8 mars 2007 kl.22.21 (CET)
Öhmmm... Skrivit text iallafall, nu... Vänta en halvtimme, högst... Rumiko Takahashi... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.22.30 (CET)
Det låter bra, det är bara synd att det sker när dagen redan är slut. Säg gärna till nästa gång du har svårt att hinna.
Vi behöver styra upp rutinerna kring Seriewikin överhuvudtaget f.ö. Det är inte bara du, även vi redaktörer borde dela upp ansvaret bättre. Kanske nåt joursystem som gör att det alltid är någon som kollar problem och svarar på frågor med jämna mellanrum, jag vet inte... /ola
Jag gör ju inte mycket annat, egentligen, så jag borde hinna... Får väl försöka bli litet mer disciplinerad, bara... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.22.39 (CET)
Disciplinproblem är jag själv duktig på (borde vara klar med min magisteruppsats snart men har inte kommit halvvägs än). Men här jobbar vi kollektivt, så du behöver inte skämmas det minsta för om du behöver hjälp. Bättre att du säger till i god tid. Men nog om det för den här gången.
Texten i mallen är lite lång, som du säger. Jag tycker att man kan slopa passagen "Anslöt sig på college till mangaskolan Gekiga Sonjuku, bildad av Kazuo Koike som under sin ledning hjälpte Takahashi med hennes första doujinshi 1975. 1978 började hon sin professionella karriär för tidningen Shōnen Sunday för vilken hon 1979 skapade Urusei Yatsura." Det viktigaste på Startsidan är att nämna hennes födelsedatum, hennes mest kända serie, och hennes popularitet. Resten får man ta del av när man går vidare. OlaHe 8 mars 2007 kl.22.45 (CET)
Det ligger det något i... Om man kopierar in den infon i huvudartikeln på något vettigt sätt kan man ta bort det sen... Jag tror jag är färdig nu för tillfället, ska gå och se "Uppdrag mord" på nian. Ledsen om det dröjde... Nu borde det vara fixat iallafall... Steamboat klagade på formuleringen "världens mest framgångsrika kvinnliga serietecknare" förut, men jag tycker det låter bra... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.22.54 (CET)
Man borde behålla något om Yatsura, iaf, åtminstone, även om det i stort kan klippas ned... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.22.56 (CET)

Vidare

Den här sidan börjar bli svårnavigerad. Jag föreslår att du skapar en arkivsida för gamla poster och enbart sparar 2007-relevanta på den här, Wakuran.

Nå, fixat, men det blev rätt fult. Hur alignar(?) man en tabell till höger? 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.14.57 (CET)

Jättemånga bra förslag, annars. Jag ställer mig bakom:

När det blir dags för mera svenskt ser jag gärna någon traditionell/klassisk serie eller serieskapare längre fram. Nils Egerbrandt är värd en mer utvecklad artikel. Så även Rit-Ola, 91:an, Klot-Johan, Uti vår hage...

Addendum: Såg just nu att Will Eisner-artikeln är rätt underarbetad. Innehåller visserligen en del text, men saknar många viktiga fakta och behöver styras upp rent strukturmässigt. Och bildmässigt. Hög prio!!! / OlaHe 13 december 2006 kl.13.14 (CET)

Kanske det... 惑乱 分からん 18 december 2006 kl.00.17 (CET)
Tycker jag, alltså. :-) /OlaHe 18 december 2006 kl.00.30 (CET)
Håller förvisso med men jag tycker nog att det finns andra ikoner med sämre artiklar, som Stan Lee, Busy Arnold, Jerry Iger och Otto Binder. Sir-L 21 december 2006 kl.17.38 (CET)
Förutom Stan Lee har jag ingen särskild koll på de namnen du nämner. Därmed inte sagt att jag tvivlar på att det behövs. 惑乱 分からん 21 december 2006 kl.23.49 (CET)
De är Golden Age snubbar så det kanske inte är så konstigt att du inte känner igen dem. Busy Arnold startade förlaget Quality, Jerry Iger startade Eisner-Iger Studio med Eisner, Otto Binder skapade en massa av Golden Age serierna. Är inne i en Golden Age fas just nu... Sir-L 22 december 2006 kl.00.37 (CET)
Jag är inte helt ointresserad av Golden Age, men behöver väl läsa in mig... Var inte Otto Binder inblandad i Captain Marvel, förresten? 惑乱 分からん 22 december 2006 kl.01.07 (CET)
Han skrev väl manus där, men var inte medskapare. Sir-L 22 december 2006 kl.01.32 (CET)

Underarbetade artiklar.

Om det är någon artikel som är underarbetad i förhållande till vad den borde handla om är det väl "Acke". Jag sökte på Veronica Klöver och upptäckte att varken hon eller Betty ens nämndes i Seriewikin, för att inte tala om alla andra figurer och publikationer från Archie Comics. Det borde vara ett självklart projekt. En av USAs största och inflytelserikaste (2:a eller 3:e Störst på USA-marknaden?) är helt och hållet frånvarande i Seriewikin. Vad en besökare hos oss anbelangar så förekom "Acke" enbart i Fickjournalen på 50-talet. --Steamboat Willie 21 december 2006 kl.17.10 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Jag för min del skulle väldigt gärna se en insats på Winsor McCay, en av de tidiga pionjärerna som förtjänar så mycket mer än några rader i wikin. Acke bryr jag mig inte om, men det finns det säkert andra som gör... MikkeX 21 december 2006 kl.18.29 (CET)
Golden Age Acke kanske? Är du inne i en Golden Age-period så kanske Acke från Golden Age vore något?  :-D Nej, men jag slogs faktiskt av att artikeln om "Golden Age" inte har några fakta alls. Det kanske vore ett bättre förslag till månades samarbete? Golden Age? --Steamboat Willie 22 december 2006 kl.00.50 (CET)
Golden Age är ett gyllene förslag @_@ 惑乱 分からん 22 december 2006 kl.01.06 (CET)
Acke är definitivt en artikel som måste utvecklas. OlaHe 9 januari 2007 kl.15.49 (CET)
Winsor McCay är ett bra namn, OlaHe föreslog det tidigare, också, tror jag... Acke var också något som slank igenom skallen förut, även om jag aldrig skrev in det... 惑乱 分からん 21 december 2006 kl.23.51 (CET)

februari 2007 börjar närma sig

Vad händer? Varför byts inte Derib ut? MikkeX 30 januari 2007 kl.11.54 (CET)

Ahh, jag är sen igen, och det hade knappt blivit en diskussion. Men jag har en idé nu, och kommer åka över till min egen dator med Photoshop under veckan för att fixa till en mindre bild. 惑乱 分からん 30 januari 2007 kl.12.01 (CET)
Tycker nog att vi har diskuterat massvis sedan tdigare. Om du vill ha hjälp med någon bild så kan jag säkerligen kirra det på en gång MikkeX 30 januari 2007 kl.12.23 (CET)
Det kom upp massa ärenden nu, men jag ska försöka återkomma i kväll/natt... Tack! 惑乱 分からん 30 januari 2007 kl.14.25 (CET)
Bra att artikeln är på plats. MikkeX 5 februari 2007 kl.07.34 (CET)
Till slut... 惑乱 分からん 5 februari 2007 kl.17.24 (CET)


Ny ordning

Jag tar gärna över Månadens samarbete en tid framöver. Jag anser att det behöver styras upp med fasta rutiner för att det ska fungera, och att det är mycket viktigt att det fungerar. Det är också viktigt att den som har hand om månadens samarbete är lyhörd. Och jag tycker faktiskt inte att lyhördhet har präglat särskilt många val, utan att det varit ett eget race. Vi måste inse att det inte har fungerat. Det finns säkert saker som Wakuran kan engagera sig i wikin som inte kräver deadlines och lyhördhet. MikkeX 9 mars 2007 kl.08.01 (CET)

Undrar om man borde ändra kriterierna för samarbete, egentligen. Typ kanske 1-2 veckors samarbete istället för en månad, och skippa målet för en "färdig artikel",utan enbart en "förbättrad artikel". Det verkar som Seriewikin också är för liten för att det ska funka på något vettigt sätt, för få reguljära användare som har tid hursomhelst... Nu har jag väl varit slö, men jag tror inte det skulle funkat perfekt även om jag gjort det bättre. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.08.31 (CET)
För att vi ska få ett fungerande månadens samarbete så måste man vara lyhörd över vad andra engagerade i wikin tycker. Då är jag övertygad om att det fungerar bättre, och även om det blir ett riktigt månadens samarbete, och inte bara ett samarbete 'när någon orkar byta ut artikeln'. Seriewikin är inte för liten för att det ska fungera vetiigt. Det behöver helt enkelt bara skötas. En blomma som inte sköts om vissnar. Så om du vill lämna över månadens samrabete så tar jag gärna det ansvaret om andra är för. MikkeX 9 mars 2007 kl.08.44 (CET)
Nja, byta ut det är bara en del av problemet, den andra delen är att någon tar sig tid och förbättrar artikeln. I nuläget funkar båda sådär... Skriva bra artiklar är väl det som det krävs mest arbete på, egentligen... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.08.50 (CET)


Fast iofs, just nu, runt mars-april kanske det egentligen skulle passa bättre om någon annan, åtminstone tillfälligt, tog över, om jag tänker efter... En del grejer på gång, påbörjar deltidsstudier, ska förbereda mig för att återta högskoleprovet, påsklovssemester i fjällen början av april, helst försöka hitta extraknäck, etc med försök och satsningar... Ska återkomma i maj och se om jag känner mig mer fokuserad, då... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.09.07 (CET)
Som sagt, om man är mer lyhörd på var övriga wikimedarbetare föreslår så tror jag som sagt på en mycket bättre uppslutning, och när projekt inte sköts så tappar man sugen på att bidra. Om månadens samarbete hade skötts som det var tänkt från början så är jag övertygad om att uppslutningen varit mycket bättre. Jag vill ta över hela månadens samarbete med start den 1 april, och inte tillfälligt, utan helt, och lägga upp rutiner för det så att flera andra kan sköta om det. Det behöver som sagt styras upp och få en form där vi hjälps åt och inte kör solorace. Oavsett hur mycket du haft att göra eller inte, eller inte haft ork så kunde du både ha sagt till när du inte hinner eller orkar göra det, och bättre lyssna på vilka samarbeten som föreslås. MikkeX 9 mars 2007 kl.10.42 (CET)
Den eventuella bristen på lyhördhet är jag då medskyldig till. Eftersom det inte var så många som engagerade sig när funktionen infördes sa jag att Wakuran fick fria händer att välja de ämnen han själv ville (och ingen protesterade). Sen är det förstås bra om man är mer lyhörd i alla fall, men det var inte en del av uppdragsbeskrivningen. Skyll även på mig i så fall.
När det gäller disciplinen med uppdateringen håller jag med Mikke. Den allmänna bidragsviljan till samarbetena har varierat och allmänt varit ganska liten. Men om inte ens den som tar hand om formaliteterna engagerar sig så är det svårt att begära att andra ska göra det. Förseningarna förmedlar budskapet att det inte är så viktigt.
(I självkritikens namn så bör vi som sagt även se över redaktörernas närvaro och samordning av samma orsak.) OlaHe 9 mars 2007 kl.11.02 (CET)


Jag har genom åren haft åtskilliga frivilliga uppdrag där man aldrig får höra att något man gjort var bra -- jag får bara höra när något inte funkat i enlighet med någon imaginär servicenivå på en sak som jag tillhandahållit gratis. Visst kanske det hade varit bättre om saker bytts ut snabbare, men vi får hålla i huvudet att uppgifterna sköts ideellt när vi kritiserar.
Att månadens artikel inte alltid resulterar i en fullödig artikel är väl OK. Det finns inget som hindrar att att man fortsätter jobba med den efteråt, det kommer jag göra med Marvel Comics, för jag kan inget om månadens ämne. Jag tycker inte alls att ansvarig måste vara bunden att följa folks önskemål till punkt och pricka. Ska vi vara riktigt lyhörda behöver vi inte komma med några fler förslag än de som står ovan under de närmsta 3 åren... Ansvarig kan ta emot förslag men är till sist ändå en diskjockey som själv fäller avgörandet och gör en bedömning om vad som skulle passa för att få balans.
Om Mikke vill ta över och Wakuran är OK med det, så kör vi på det.
Intressant det Ola nämner om redaktörernas ansvar, jag har funderat på en sorts skiftgång i mycket av SeF:s aktiviteter på nätet. --David Haglund 9 mars 2007 kl.11.09 (CET)


Jag är inte ute efter att skylla på någon, det är bara att inse att sak inte riktigt fungerar, och sedan försöka göra något åt det. Visst ska man som ansvarig för ett område kunna ta egna beslut, men när man nästan alltid väljer som man själv tycker utan att lyssna så mycket på andras förslag, så tycker jag inte det är särskilt förvånande om folk inte bidrar. MikkeX 9 mars 2007 kl.11.36 (CET)
Å andra sidan är jag inte så bra på att ge beröm själv, heller. Vad har du för förslag på hur det skall fungera, då? Och hur är Davids förslag på skiftgång? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.11.44 (CET)
Det behövs inte så många rutiner -
#1. Fasta datum då månadens samarbete byts ut, lista bör ligga på wikin. Aktuella händelser etc. kan göra att datum ändras.
#2. Lyhördhet på förslag på samarbeten från övriga wikiskribenter, samt ha koll på aktuella händelser som man kan knyta samarbeterna till.
#3. Förankra månadens samarbete artikeln innan den byts ut, samt motivera dem. Genom att motivera dem så vet man ofta varför just en artikel lyfts fram som samarbete. Tycker inte att det räcker att det finns lite text i artikeln.
#4. Se till att skapa intresse för samarbetena på andra håll. Då man är ansvarig för samarbetet bör man om man inte ha kunskapen själv, uppmuntra andra som har den att bidra.
#5. Lägga upp instruktioner för hur man ändrar månadens samarbete, så att eventuell vikarie lätt kan byta ut det.
Något åt det hållet MikkeX 9 mars 2007 kl.12.01 (CET)
#1. Det låter vettigt. Kanske vi skulle ha varit tydligare med det tidigare.
#2.
(1. Vill försvara mig. I regel brukar det alltid bli någon som blir besviken, hur som helst. Jag har följt min egen smak, samt försökt diskutera då det inte verkar ha varit någon klar majoritet åt något håll. Ibland har det knappt varit någon diskussion, men anser att det egentligen bara är Pox-rättegången kontra Galago som varit ett direkt misstag.
(2. Om någon har koll på aktuella händelser, bör det tas upp i diskussionen. Jag var inte medveten om så mycket som hände.
#3. Jo, det borde ha skötts bättre.
#4. Förslag på var och hur? Inom själva Seriewikin framkommer det på startsidan.
#5. Kanske, men det borde hållas någorlunda dolt, så det inte vandaliseras så lätt. Man borde kunna kommunicera i förväg. 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.12.14 (CET)


punkt 2 - vi kan ta denna månad som exempel - vad jag kan se är det bara du som har föreslagit namnet - visst det är en kvinna, som vi har diskuterat, men återigen är valet något som ett fåtal aktiva här på wikin har specialkompetens om. Det är inget jag vil tjafsa om, men jag tycker inte att det har fungerat, och jag vet inte hur många gånger vi har behövt påminna för att något överhuvudtaget ska hända.
Ge mig ansvaret, om inte jag heller klarar av det, fine, en kritiker har tystnat. Punkt 4 - Det finns mängder av platser som man kan nå ut till om man har en väl förankrad tradition kring samarbetna, och genom att förankra det innan man sparkar igång så går det säkert att få minst ett par tre till som bidrar. Om man till exempel har en tysk serieskapare kan man skicka iväg ett mail till Gotheinstitutet osv - då kan de lyfta fram att seriefrämjandet har en seriewiki, "och denna månad så bla bla...". Rutiner ger möjligheter, och synliggör projekt om man tänker igenom dem. Punkt 5 - det är svårt att hålla något dolt på en wiki, och det är ju lätt att återställa om någon klottrar etc. MikkeX 9 mars 2007 kl.12.28 (CET)

Förslag: "viktigt ämne"

Har ett förslag till en mall, som kan anses vara något mellanting mellan "stubbe" och "samarbete". Mallen är tänkt att markera artiklar som får anses som "viktiga" ifrån en seriesynpunkt, i ett historiskt eller kulturellt sammanhang, men där det inte framgår av artikeln. ("Viktighet" är tänkt att definieras ganska brett, t.ex. Image Comics, Trina Robbins, samt Frank Miller (1) och (2), kan även diskuteras från fall till fall.) I nuläget tror jag det kan vara någonting mellan 100 och 1000 artiklar som kan få mallen, vilket kan markeras ungefär såhär.

Denna artikel behandlar ett viktigt ämne ur seriesynpunkt. Dock framgår inte det av artikeln.
Om du kan något om ämnet, uppskattar vi att du lägger till information för Seriewikin.

Tänkt att bli en kategori också, men vet inte helt hur man gör det? Lägger man till [[Kategori:Viktiga ämnen]] i mallen eller? 惑乱 分からん 6 december 2006 kl.18.08 (CET)