Crossfire (Eclipse)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Inte att förväxla med någon annan serie med namnet Crossfire.


"Crossfire", amerikansk serie av Mark Evanier (manus) och Dan Spiegle (bild). Ursprungligen en spin-off från serien "DNAgents" och huvudpersonen är Crossfire II (Jay Endicott). Har publicerats på svenska i Seriemagasinet Extra och dess efterföljare Thriller (II).

Handling

Crossfire I

Den förste Crossfire var en inbrottstjuv som specialiserat sig på att stjäla hemligheter till klienter. Han blev skjuten under ett inbrott.

Crossfire II (Jay Endicott)

Jay Endicott jobbar som borgensgarant i Hollywood. Efter att Crossfire I blivit dödad tog Endicott på sig dennes kostym för att locka till sig och sätta fast mördaren. Han bestämde sig för att fortsätta att bekämpa brott som Crossfire. På grund av den förste Crossfores yrke så ses han inte med blida ögon av polisen.

Whodunnit?

Whodunnit? var en spin-off där Jay Endicott utredde mord, utan sin Crossfire-identitet. Tre nummer gavs ut av Eclipse Comics 1986.

Tidningens gimmick var att läsarna kunde tävla om 1000 dollar genom att gissa hur mordet hade gått till. Lösningen på mysteriet publicerades i nästkommande nummer (eller Crossfire #24 för lösningen på mysteriet i tidningens tredje och sista nummer).

Det sista avsnittet, "Who offed Henry Croft?", publicerades på svenska i Agent X9 nr 12/1990 under titeln "En deckargåta: Vem mördade Henry Croft?" (inklusive lösningen från Crossfire #24).

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!