Johnny Comet (Frazetta)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxla med de andra seriefigurer som i Sverige kallats "Johnny Comet".

"Johnny Comet" är en amerikansk dagspresserie om en racerförare. Serien gjordes av Earl Baldwin (manus) och Frank Frazetta (bild) på uppdrag av McNaught Syndicate. Peter DePaolo, 1925-års vinnare av biltävlingen Indianapolis 500, stod som medskapare men det var bara för att ge mer status och skapa intresse för serien. Serien började som dagsstripp den 28 januari 1952 och söndagsversionen följde den 3 februari, samma år. Historierna i Johnny Comet som dagsstripp och söndagsversionen var inte knutna till varann utan innehöll olika berättelser. På söndagarna utvecklade sig serien också snart till humorserie. [1]

Serien höll i ungefär ett år och hann ändra namn till "Ace McCoy" innan den lades ner. Under seriens gång ryckte bland andra Al Williamson och Wally Wood in som tecknare.

Teckningarna var utmärkta, i den speciella Frazetta-typiska stilen, om en racerförare med attraktiva kvinnor, avskyvärda skurkar, och riktigt snygga bilar. Och bifigurerna såg i många fall ut som komiska karikatyrer. Teckningarna var med andra ord ett mycket gott hantverk.

På svenska har serien publicerats i Buffalo Bill, redan 1953, och Agent X9, på 1990-talet.

Källor

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 
  1. Frazetta’s Johnny Comet, blogg av Roger Schaeder på [[1]] (2022-12-07)