Johan Kimrin

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Johan Kimrin, redaktör hos Egmont Kärnan för Agent X9 och Elvis. Driver Apart Förlag som bl.a. ger ut "The Walking Dead" på svenska.

Johan-Kimrin-foto-Magne-Fridhill.jpg

Valhall

Johan Kimrin under SEMrush Nordic Search Awards.

2018 drog Kimrin och Apart Förlag igång en crowdfunding-kampanj på Kickstarter för att ge ut en jubileumsbox som samlade alla femton banden av kultserien "Valhall" av Peter Madsen. Efter en intensiv period avslutades kampanjen den 26 november 2018 med att 1 488 backare hade bidragit med 2 474 670 kronor för kampanjen, vilket var rekordet för en svenskspråkig kampanj. Kimrin och Apart Förlag belönades året därpå med ett SEMrush Nordic Search Awards i kategorin Best B2C Campaign för ”Valhall’s 40th anniversary Kickstarter Campaign”.

Kimrin som seriefigur

Kimrin har även förekommit som seriefigur i Martin Kellermans självbiografiska "Rocky", under namnet Mårten, och i "Elvis" som Johan Tjimrin.

Musikkarriär

Johan Kimrin har även varit aktiv som rappare under namnet Qau, och var betydelsefull för den svenskspråkiga underground-hip hop-scenen under slutet av 90-talet, i och med sammanställandet av samlingskivorna "Returmusik", "Alla talar svenska" och "Alla talar fortfarande svenska".

1997 blev Kimrin och hans band trea i musiktävlingen Popkorn med låten ”Schizofrena (e aldrig allena)”. Programmet, som var ett slags föregångare till Idol, sändes på TV4 med Sofia Wistam som programledare. Även Håkan Hellström medverkade i programmet med sitt band, men blev utan placering i finalen.

Fotnoter

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 
företrädare
Janne Eriksson
Redaktör för tidningen Agent X9
2009–2019
efterträdare
Carina Tornqvist