Bamses handbok i text

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Bamses handbok i text" (eller "Bamse-handboken"), intern manual för Bamse-medarbetare (framförallt manusförfattare), utarbetad av Olof Siverbo i samarbete med Bamse-redaktionen 1992. Var egentligen tänkt att finnas i tre utgåvor; en utförlig (den enda spridda versionen vad känt är), en kortfattad och en engelskspråkig. Boken är mer eller mindre auktoriserad av Rune Andréasson.[1]

Bokens historik över Rune Andréasson och Bamse har även publicerats i Bild & Bubbla nr 2/1995 och på Bamses officiella webbsida (se extern länk).

Arbetet med systerskriften Bamses handbok i bild (främst avsedd för tecknare) påbörjades under 1990-talet men avslutades aldrig. Båda böckerna försågs med omslagsmotiv tecknade av Bo Michanek, föreställande en författande respektive tecknande Bamse.[2] Omslagsteckningarna har i retuscherad form publicerats i flera sammanhang, exempelvis på ritblock och bilagan "Bamses brevvänstidning" i Bamse nr 6/2001.

Mer om Bamses handbok i text

Utdrag

Fotnoter

  1. Helena Magnusson, "Berättande bilder" (2005), sid 316: "Av infällda citat att döma är boken läst och godkänd av Rune Andréasson själv".
  2. Joakim Gunnarsson (red.), Bamsebiblioteket: Bamses bästa volym 2, Malmö 2006, sid 76.