Jason Drum

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jason Drum, belgisk serie med manus av Greg, och teckningar av Gil Kane, med bidrag av Joe Staton, Franz Drappier och André-Paul Duchâteau.

Bakgrund

Under 70-talet blev den amerikanska tecknaren Gil Kane mer och mer missnöjd med den amerikanska serietidningsmarknadens superhjältar, och satsade sina resurser och intresse på sina egna pulp-inspirerade projekt.

Efter att ha stött på Greg under San Diego Comic Con 1978 och hört om den fransk-belgiska seriemarknaden, blev han intresserad och påbörjade en serie som började publiceras i belgiska utgåvan av Tintin under 1979, med assistans av Staton.

Kanes produktion förhindras dock av en uppkommen operation på gallblåsan, varpå Franz snabbt kopplas in som spöktecknare och chefredaktören Duchâteau snabbt knåpar ihop ett slut på historien.

Handling

Jason Drum är en amerikansk astronaut, som under en månlandning blir träffad av ett ljussken och teleporteras till världen Ae-Dann. Där visar det sig att han egentligen är krigaren Valaar som återvänt för att bekämpa Delissa och Skuggans Herre.

Svensk publicering

Serien publicerades i Fantomen 24/1980.

Externa länkar