Skillnad mellan versioner av "Black Knight"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
 
(7 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serier]]
[[Kategori:Serier]]
[[Kategori:Amerikanska serier]]
[[Kategori:Äventyrsserier]]
[[Kategori:Äventyrsserier]]
[[Kategori:Historiska serier]]
[[Kategori:Historiska serier]]
[[Kategori:Marvelserier]]
[[Kategori:Seriefigurer]]
[[Kategori:Seriefigurer]]
<small>''Ej att förväxla med [[Marvel]]s [[Black Knight]], även om likheten är slående.''</small>
[[Kategori:Amerikanska seriefigurer]]
[[Kategori:Superhjältar]]
[[Kategori:Marvelfigurer]]
[[Kategori:Serietidningar]]
[[Kategori:Amerikanska serietidningar]]
[[Kategori:Marveltidningar]]
[[Bild:Svarte_Riddaren.png|thumb|250px|right|"[[Black Knight|Svarte Riddaren]]" ur ''[[Seriemagasinet]]'' nr 8/1981. Tecknare okänd. &copy;&nbsp;[[Marvel Comics]].]]
<small>''För [[disneyfigur]]en Svarte riddaren, se [[Armand Lutin]].</small>
----
----
'''"Svarte Riddaren"''', äventyrsserie som publicerats i ''[[Seriemagasinet]]'' i början av 1980-talet. Handlar om den unge medeltidsadlingen Sir Percy som har en hemlig identitet som den hjältemodige Svarte Riddaren.
'''"Black Knight"''' (även känd som '''"Svarte Riddaren"''') på svenska, är namnet på minst två äventyrsserier och minst fyra olika figurer från [[Marvel Comics]]. Den förste var medeltidsriddaren sir Percy of Scandia. Den andra, professor Nathan Garrett, var en modern [[superskurk]] och fiende till [[Avengers]]. Den tredje och numera mest aktive är Dane Whitman, [[superhjälte]] och medlem i bland annat [[Defenders]] och Avengers. Den fjärde och minst etablerade är en katolsk superhjälte från Vatikanstaten.


Rättighetsinnehavare till serien var [[Transworld]]. Seriewikin har för närvarande inga ytterligare uppgifter om upphovsmän eller ursprungsland.
De tre första Black Knight är alla släkt; sir Percy är en anfader till Garrett, som i sin tur är farbror till Whitman.
 
Den förste Black Knight (sir Percy) debuterade i tidningen '''''Black Knight''''' nr 1 (1955), från Marvels föregångare [[Atlas Comics]].
 
==[[Bild:Mini_sverige.gif]] Svensk publicering==
Riddarserien "Black Knight" publicerades i ''[[Seriemagasinet]]'' i början av 1980-talet under titeln "Svarte Riddaren". Rättighetsinnehavare till serien angavs här som [[Transworld]], en agentur som distribuerade amerikanska serier utomlands.  
 
Superhjälten Black Knight (Whitman) har inte publicerats med egna serier i Sverige. Däremot har han förekommit i serier med bland andra "[[Hulk]]" och "[[Avengers]]" som översatts till svenska, bland annat i svenska ''[[Hulk]]'' nr 12/1983 och ''[[Mega Marvel]]'' nr 5/2000.


{{stub}}
{{stub}}
{{Seriemagasinet}}

Nuvarande version från 30 juli 2018 kl. 10.24

"Svarte Riddaren" ur Seriemagasinet nr 8/1981. Tecknare okänd. © Marvel Comics.

För disneyfiguren Svarte riddaren, se Armand Lutin.


"Black Knight" (även känd som "Svarte Riddaren") på svenska, är namnet på minst två äventyrsserier och minst fyra olika figurer från Marvel Comics. Den förste var medeltidsriddaren sir Percy of Scandia. Den andra, professor Nathan Garrett, var en modern superskurk och fiende till Avengers. Den tredje och numera mest aktive är Dane Whitman, superhjälte och medlem i bland annat Defenders och Avengers. Den fjärde och minst etablerade är en katolsk superhjälte från Vatikanstaten.

De tre första Black Knight är alla släkt; sir Percy är en anfader till Garrett, som i sin tur är farbror till Whitman.

Den förste Black Knight (sir Percy) debuterade i tidningen Black Knight nr 1 (1955), från Marvels föregångare Atlas Comics.

Mini sverige.gif Svensk publicering

Riddarserien "Black Knight" publicerades i Seriemagasinet i början av 1980-talet under titeln "Svarte Riddaren". Rättighetsinnehavare till serien angavs här som Transworld, en agentur som distribuerade amerikanska serier utomlands.

Superhjälten Black Knight (Whitman) har inte publicerats med egna serier i Sverige. Däremot har han förekommit i serier med bland andra "Hulk" och "Avengers" som översatts till svenska, bland annat i svenska Hulk nr 12/1983 och Mega Marvel nr 5/2000.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!