Rick Jones

Från Seriewikin
Version från den 29 april 2009 kl. 14.22 av Helgonet (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Bifigur i serierna "Hulk" och "Captain Marvel" från Marvel Comics.

Rick Jones var en vanlig tonåring fram till den dag då han ingick ett vad och körde ut på det provsprängningsområde där man just skulle till att testa gammabomben. Rick räddades i sista sekund av forskaren Bruce Banner, som knuffade undan Rick och själv fick hela gammastrålningsdosen, en exponering som förvandlade Banner till det gröna monstret känt under namnet Hulk. Under åren som har gått har Rick Jones varit både Banner och Hulk trogen och har hjälpt och assisterat dem på olika sätt för att döva sitt eget samvete.

Under en period samarbetade Rick även med den utomjordiske superhjälten Captain Marvel. Han tjänade även som medhjälpare till Captain America genom att ta upp manteln från den i strid fallne Bucky.

Som ett internskämt etablerade författaren Peter David att Rick är kompis med sin motsvarighet hos förlaget DC Comics, Snapper Carr. De båda brukade ha regelbunden telefonkontakt då David samtidigt skrev Marvels "Captain Marvel" och DC:s "Young Justice", i en inofficiell crossover mellan de båda förlagen.