Sam & Silo

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Sam & Silo" av Jerry Dumas. © King Features.

"Sam & Silo", humorserie av Mort Walker och Jerry Dumas. Huvudpersonerna är desamma som i "Sams Serie". Debuterade 1977 och togs över helt av Dumas 1995, som tecknade serien fram till sin död 2016.

"Sam & Silo" är en mer konventionell serie än föregångaren "Sams serie", som var inriktad på metahumor. Huvudfigurerna Sam och Silo återuppstod här som ett par korkade småstadspoliser i hålan Nedre Ankvattnet (i den svenska översättningen; i det engelska originalet Upper Duckwater, det vill säga egentligen "Övre Ankvattnet") där karaktärsgalleriet utöver Sam och Silo består av chefen, som är en nästan lika korkad borgmästare (Mayor McGuffey, med mindervärdeskomplex för han är så kort i rocken), standardskurken "Råttan" (Buford), servitrisen på fiket om hörnet, vicevärden, som är om möjligt ännu mer korkad än resten, och till sist en udda individ, Knas-Kurt (Funny Floyd), som ibland framtonar som lodis och ibland som amatörpredikant, som ju då alltså skall vara den mest knäppa i gänget, men för det mesta är den som mer eller mindre av misstag kommer med djupa klokheter. Detta gäller även ofta katten Jesper (Jasper) som håller till i rådhuset.

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!