Ant-Man

Från Seriewikin
(Omdirigerad från The Irredeemable Ant-Man)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxla med någon av seriefigurerna vid namn Ant.

Ant-Man är namnet på ett flertal krympande superhjältar från Marvel Comics. Första versionen skapades 1962 av Stan Lee och Jack Kirby och debuterade i Tales to Astonish nr 27 (januari 1962). Har även kallats Myrmannen i Sverige.


Ant-Man I: Henry Pym

Se huvudartikel: Henry Pym

Henry "Hank" Pym. Senare även känd som Giant-Man, Goliath och Yellowjacket. Ingenjör som uppfann en utrustning och en dräkt som gjorde det möjligt för honom att krympa (och senare även växa), flyga samt kommunicera med myror.

Ant-Man II: Scott Lang

Före detta tjuv som rehabiliterades med hjälp av Hank Pym och tog över dennes identitet som Ant-Man. Har jobbat med Fantastic Four och varit medlem av Avengers. Dödades slutligen av Scarlet Witch. Hans dotter för hjältetraditionen vidare som Stature i Young Avengers.

Ant-Man III: Eric O'Grady

Även känd som "The Irredeemable Ant-Man". En f.d. S.H.I.E.L.D.-agent som stal en av Pyms experimentdräkter och utropade sig själv till den nye Ant-Man. O'Grady är ingen hjälte, inte heller kriminell i någon djupare mening, men inte någon särskilt trevlig typ. Han använder dräktens krympförmåga för egen vinning.

I andra medier

2015 adapterades serien till en spelfilm. Här med Scott Lang som Ant-Man, och Henry Pym i en biroll.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!