Bianca Castafiore

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Herr Wagner, Bianca Castafiore och Tintin, ur Castafiores debutalbum, "Kung Ottokars spira" av Hergé. © Casterman/Bonnier Carlsen

Bianca Castafiore, "Näktergalen från Milano", operasångerska som figurerar i Hergés serie "Tintin". En för många skön sångerska med stora talanger, medan en viss kapten Haddock inte tycker detsamma om henne. Castafiore själv tycks dock ha mer än bara vänskapliga känslor för kaptenen, trots att hon tycks ha vissa problem med att komma ihåg just vad Haddock heter och säger ideligen fel på detta namn. Äger ett flertal juveler, bl.a. en dyrbar smaragd, och far mellan världens främsta operahus med påkläderskan Irma som främsta passopp och med pianisten herr Wagner som sin ackompanjatör. Även om hon oftast är helt upptagen i sina tankar av sin sång och sina juveler så hjälper hon ändå Tintin och kapten Haddock när hon märker att de är i nödsituation.

Debuterar i albumet "Kung Ottokars spira" och förekommer därefter i många fler album i serien.


Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 31 januari 2006, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Bianca Castafiore.