Skillnad mellan versioner av "Tintin i Amerika"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
(Ska vara med redan i svartvita originalversionen, utan större skillnad i utseende.)
 
(En mellanliggande version av en annan användare visas inte)
Rad 7: Rad 7:


==Figurgalleri==
==Figurgalleri==
Tintin och Milou har inte sällskap av några av de många återkommande bifigurer som senare kommer att förekomma i serien och ingen av de personer de träffar i Amerika kommer att dyka upp igen. I den omtecknade färgupplagan har dock skurken [[Roberto Rastapopoulos]] lagts in i bakgrunden i en ruta.
Tintin och Milou har inte sällskap av några av de många återkommande bifigurer som senare kommer att förekomma i serien och ingen av de personer de träffar i Amerika kommer att dyka upp igen. En figur som är väldigt lik skurken [[Roberto Rastapopoulos]] förekommer dock i bakgrunden i en ruta.


Noterbart är att verklighetens maffialedare [[Al Capone]] har en betydelsefull i äventyret, vilket är den enda gången då serien "Tintin" har en verklig person som bifigur.
Noterbart är att verklighetens maffialedare [[Al Capone]] har en betydelsefull roll i äventyret, vilket är den enda gången då serien "Tintin" har en verklig person som bifigur.


{{stub}}
{{stub}}

Nuvarande version från 9 april 2017 kl. 09.24

Gangstern Al Capone träffar Tintin för första gången. Scen ur den moderna albumutgåvan av "Tintin i Amerika" av Hergé. © Hergé

Hergés tredje äventyr med Tintin, publicerat som följetong i Le Petit Vingtième 1931–32 och samlat i svart/vitt album 1932. Tecknades om för den moderna färgalbumutgåvan 1945.

Tintin och Milou gör en resa till Förenta Staterna, som skildras på det sätt landet ofta sågs i Europa på den tiden, tekniskt avancerat och med en oerhört snabb samhällsutveckling som håller på att ersätta den gamla vilda Västern.

Figurgalleri

Tintin och Milou har inte sällskap av några av de många återkommande bifigurer som senare kommer att förekomma i serien och ingen av de personer de träffar i Amerika kommer att dyka upp igen. En figur som är väldigt lik skurken Roberto Rastapopoulos förekommer dock i bakgrunden i en ruta.

Noterbart är att verklighetens maffialedare Al Capone har en betydelsefull roll i äventyret, vilket är den enda gången då serien "Tintin" har en verklig person som bifigur.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 
föregående
Tintin i Kongo
Album nr 3 i serien "Tintin"
Tintin i Amerika
Text & bild: Hergé
Originalpublicering 1931–1932
nästa
Faraos cigarrer