Palombia

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Palombia (Estados Unidos de Palombia, "Palombias förenta stater") är en fiktiv, sydamerikansk republik som förekommer i flera äventyr i de belgiska tecknade serierna om Spirou och Marsupilami. Huvudstaden heter Chiquito (spanska för "liten"), det officiella språket är spanska och den dominerande religionen är romersk katolsk kristendom. Landet beskrivs i serien som Sydamerikas minsta land.

Den palombiska djungeln är det naturliga hemvistet för marsupilamier, det var där som Spirou och Nicke första gången hittade marsupilamin Marsupilami i äventyret "Spirou och arvingarna". När Spirou och Nicke skall lämna Palombia med Marsupilami, träffar de Nickes kusin Ricke, som berättar att han tänker stanna i landet. I det senare äventyret "Diktatorn och champinjonen" visar det sig att Ricke har lyckats göra sig till militärdiktator i Palombia under namnet general Zantas. Spirou och Nicke lyckas avstyra Rickes planerade anfallskrig mot ett grannland och störtar därmed Ricke från sin post som diktator.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 2011-10-10, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Palombia.