Tembo Tabou

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till danska utgåvan av serien ”Tembo Tabou”. Teckning av André Franquin. Copyright Franquin och Ed.J.Dupius S.A. 1971 samt A/S Interpresse 1978.

Tembo Tabou är ett 30 sidigt äventyr med "Spirou" och Nicke. Det är skapat av André Franquin, Jean Roba och Greg (Michel Regnier).

Handling

Än en gång gör Spirou och Nicke en resa till ett okänt afrikanskt land. De har stämt möte med en amerikansk författare, men när de når hans läger är tält och packning sönderslagna och platsen övergiven. De afrikanska bärarna vågar inte ge sig längre in i djungeln, Spirou och Nicke är dock ej förskräckta. I djungeln upptäcker de många sällsamma och hotfulla livsformer. En pygméstam kommer till slut vännerna till hjälp.

Medverkande figurer

Utgivning

Fil:LANDET/SPRÅKET HITTADES INTE. Belgien Fil:LANDET/SPRÅKET HITTADES INTE. Frankrike

Publicerades ursprungligen som dagspresstrippar i Parisien Libéré 1959[1]. 1965 gick den i Le Journal de Spirou och gavs ut som album 1974.

Fil:LANDET/SPRÅKET HITTADES INTE. SverigeFil:LANDET/SPRÅKET HITTADES INTE. Danmark

Det tog lång tid innan serien publicerades i Sverige. ”Tembo Tabou” dömdes ut som rasistisk av Carlsen Comics i Sverige och kom därför aldrig ut som album på svenska. Danska Carlsen gav ut äventyret som ett onumrerat album till specialpris 1978. 2009 ingick serien dock i samlingsvolymen ”Spirou 1958-1959”.

Kronologi

Eftersom "Tembo Tabou" inte hade ursprunglig publicering i Le journal de Spirou så är kronologin inte självklar. För mer information om Spirou-äventyrens kronologi se artikeln Kronologisk lista över Spirou-avsnitt.

Fotnoter

  1. Ytterligare två serier publicerades först i Parisien Libéré; "Undervattensmysteriet" och "Miniatyrerna"..