Kalle Anka: Legendariska äventyr

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kalle Anka: Legendariska äventyr", Volym 4: "McMallards skatt". © Disney

"Kalle Anka: Legendariska äventyr" är en svenskproducerad bokserie med Disneyserier, vars utgivning inleddes hösten 2021.

Översikt

Bokserien avser att omfatta nio volymer och samla Daniel Brancas Disney-produktion. Serieavsnitten publiceras i den ordning Branca tecknade dem (vilket till viss del skiljer sig från den ursprungliga publiceringsordningen) men de individuella böckerna publiceras inte i kronolologisk ordning: t.ex. var den första boken som släpptes volym 4.

Redaktör för bokserien är Joakim Gunnarsson och i redaktionen ingår även Stefan Diös. Utgivningen har föregåtts av omfattande redaktionellt arbete, i syfte att omfatta allt det Disneymaterial som Branca skapade för den danska producenten Egmont. Detta har bl.a. lett till att enstaka avsnitt, som redigerades av redaktörena inför den utsprungliga utgivningen, för första gången kan presenteras i originalutförande.

Utöver serier innehåller varje volym dessutom ett inledande förord av Gunnarsson, och en avslutande avdelning med bonusmaterial huvudsakligen bestående av Brancas omslagsteckningar från den period respektive bok täcker.

Böckerna säljs både i bokhandeln och direkt till abonnenter av Egmont Comics, och beräknas utkomma med en ny volym var tredje månad.

Utgivning

Bok Titel Period Utgiven Omfång
1 Skatten i havet 2023
2 På jakt efter Ra-ma-put-ras huvud 2022
3 Tidernas släktträff December 2021
4 McMallards skatt 1984–1985 September 2021 280 sidor
5 Spegelns hemlighet 2022
6 Oraklet i norr 2022
7 Operation Vesuvius 2022
8 Frimärkliga händelser 2023
9 2023