Kalle Anka Junior

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Kalle Anka Junior är en svensk Disneyserietidning för barn i förskoleåldern, som utkommit i två kortlivade versioner – en 2016-2017 och en 2019.

Kalle Anka Junior (I)

Den första versionen var en varannanmånadstidning som utkom med 6 nr under 2016 och 6 nr under 2017. Tidningen var en svensk översättning av holländska Donald Duck Junior som utkommit var fjortonde dag sedan augusti 2008. Originalversionen utges förtfarande (2019) och innehåller nederländska Disneyserier och pyssel, och har även publicerats i versioner på norska (Donald Duck Junior, utgiven 2009-2010), danska (Anders And Junior, utgiven sedan 2010), och finska (Aku Ankka Juniori, utgiven sedan 2014)

Kalle Anka Junior (II)

2019 återkom den svenska titeln, återigen som varannanmånadstidning. Denna gång var utgivningen en svensk översättning av den av Disney Publishing Worldwide producerade internationella tidningen Mickey Mouse Junior som publicerades i ett flertal länder (bland annat i Italien som Topolino Junior, i Spanien som Mickey Mouse Junior, och i Tyskland som Mickey Maus Junior). Varje nummer innehöll fyra serier (en på 6 sidor, en på 4 sidor, och två ensidorsserier) samt pyssel.

Den svenska tidningen upplagan avslutades efter fyra nummer, men totalt producerades material till 13 nummer.