Mimmi & Kajsa

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SERIETIDNING
Mimmi & Kajsa
Mimmi & Kajsa
Mimmi & Kajsa (2013–2013)
Land:Mini sverige.gif Sverige
Språk:Mini sverige.gif Svenska

Startade:2013
Upphörde:2013
Förlag:Egmont Kids Media Nordic
ISSN:2001-7057

"Mimmi & Kajsa" ("Minnie & Daisy: Best Friends Forever" i original) är en Disneyserie med Mimmi Pigg och Kajsa Anka, på svenska utgiven i en egenbetitlad serietidning under 2013.

Översikt

"Mimmi & Kajsa" producerades av Disney Publishing Worldwide, och var en del av ett större initiativ som också inkluderar kapitelböcker och merchandise. Totalt producerades serieavsnitt avsedda för tolv serietidningsnummer, där varje nummer omfattar fyra episodor: ett på 12 sidor, ett på 6 sidor, och två ensidorsavsnitt. Inalles 240 sidor fördelade på 48 avsnitt.

Serien följer Kajsa och Mimmi som tonåringar och bästa vänner. Kajsa är den sportiga och äventyrslystna, medan Mimmi är den kulturintresserade och kunskapstörstande, och tillsammans hanterar de vardagens problem av skola, kompisar, och killar. Kalle Anka och Musse Pigg medverkar inte i serien, utan istället flankeras titelduon av skolkamraterna Abigail, Konnie, Macy och Leonard.

Seriens mest produktiva manusförfattare innefattar Valentina Camerini, Silvia Gianatti, Silvia Lombardi, Tea Orsi och Riccardo Pesce, medan tecknarna inkluderar bland andra Francesco Abrignani, Davide Baldoni, Paolo Campinoti, Stefano De Lellis, Stefania Fiorillo, Michela Frare, Fabrizio Petrossi, Cristina Stella och Roberta Zanotta.

Svensk utgivning

Av de tolv producerade numren utkom de två första på svenska under hösten 2013. Varje nummer omfattar 36 sidor, varav 20 är serier.