Farbror Joakims liv: När Yukons hjärtan glimmar

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Farbror Joakims liv: När Yukons hjärtan glimmar". © Disney

"Farbror Joakims liv: När Yukons hjärtan glimmar" är en svensk seriebok med Disneyserier av Don Rosa utgiven av Egmont Publishing 2019.

Översikt

Boken är ett supplement till den år 2017 publicerade samlingsvolymen med den 12 kapitel långa seriesviten "Farbror Joakims liv", i vilket historiens om Joakim von Ankas liv från barndom till ålderdom berättas.

Innehållet i denna tilläggsvolym inkluderar dels de extraavsnitt ("B- och C-kapitel") som Rosa skrev efter att "Farbror Joakims liv" officiellt var avslutat, och dels de övriga av Rosas serier som på ett eller annat sätt anknyter till sviten.

Utöver serierna innehåller boken Rosas kommentarer, samt ett urval relaterade omslag och illustrationer, inklusive "Kalle Ankas släktträd". Totalt omfattar boken 264 sidor.

Serieinnehåll

Noterbart är att serierna i bokens båda delar är ordnade i den ordning de skapades, inte i den ordning de utspelar sig.

Serie Kommentar
Extrakapitlen
När Yukons hjärtan glimmar Kapitel 8C
Hämnaren i Pizen Bluff Kapitel 6B
En cowboy på Cutty Sark Kapitel 3B
En banbrytare i Panama Kapitel 10B
Fången vid Ångestfloden Kapitel 8B
Bonusserier
Sista släden till Dawson Rosas första serie med flashback till Joakims ungdom; en kort sekvens som utspelar sig under svitens kapitel 8.
En krona för ditt öde "Kapitel 0" – Magica de Hex reser tillbaka i tiden för att stjäla turkronan medan Joakim ännu är barn.
Ett fantastiskt drömliv Björnligan invaderar Joakims drömmar med hjälp av en av Oppfinnar-Jockes uppfinningar, och tvingas slåss mot flera versioner av den unge Joakim.
Brev hemifrån eller
Den gamla borgens nya hemlighet
En åldrad Joakim återvänder till familjeborgen och återser sin syster Matilda, flera decennier efter deras senaste möte.