Spookyzone

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Spookyzone: Äventyr med Knattarna" (2020). © Disney

"Spookyzone" är en Disneyserie med Knatte, Fnatte och Tjatte, på svenska utgiven i en egenbetitlad bokserie från Egmont Publishing, med start 2020.

Översikt

"Spookyzone" följer Knattarna på övernaturliga äventyr under deras resa som skolambassadörer runt om i världen. Även andra figurer från Kalle Ankas universum gör gästframträdanden. Serien utmärker sig som ett av få sammanhang där Knattarna har individuella personligheter; Knatte (rödklädd) är idrottskillen, Fnatte (blåklädd) är analytikern, och Tjatte (grönklädd) är fotografen som står för det tekniska kunnandet.

Serien är skapad av Stefano Ambrosio, och manusförfattarna inkluderar även Alessandro Gatti, Alessandro Ferrari och Francesco Artibani. Francesco D'Ippolito, Marco Mazzarello, Paolo De Lorenzi, Ettore Gula, Alessandro Pastrovicchio, Lorenzo Pastrovicchio och Michela Frare har tecknat serien, som produceras i USA av Disney Publishing Worldwide.

De första avsnitten, fyra stycken á 48 sidor, publicerades i flera länder under 2020. Serien har samma fysiska format som serierna i Kalle Ankas Pocket, men avsnitten publicerades i Sverige i en fristående bok, "Spookyzone: Äventyr med Knattarna" som utkom i bokhandlarna i september 2020, och även distribuerades till tidningskioskerna (tekniskt som en del av paraplytiteln Kalle Ankas bästa).

Ett år senare producerades fyra nya 48-sidiga avsnitt, vilka på svenska publicerats i "Spookyzone 2: Spökmysteriet på Överkvack Hotell", utgiven i augusti 2021. En tredje volym, "Spookzone 3: Mysteriet med prinsen av Obskyrien", publicerades i augusti 2022, och samlar ytterligare fyra 48-sidiga avsnitt.

Även en fjärde omgång har producerats, men är ännu (2023) opublicerade på svenska.