Åter till framtiden

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Minnen från framtiden 2)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till "Linda och Valentin: Åter till framtiden" av J.-C. Mézières och P. Christin. Svensk utgåva 2019 från Cobolt, ISBN 978-91-87861-94-9.
Omslag till "Valérian: L'Avenir est avancé – Volume 2" av J.-C. Mézières och P. Christin. Fransk utgåva 2019 från Dargaud, ISBN 978-2-205-07383-6.

"Åter till framtiden" är ett kompletterande album till den franska science fiction-serien "Linda och Valentin" av Jean-Claude Mézières (bild) och Pierre Christin (text) samt med färgläggning av Évelyne Tranlé. Albumet består av 51 seriesidor och den franska originaltiteln är "L'Avenir est avancé – Volume 2".

Handling

"Åter till framtiden" består, i likhet med det föregående albumet "Minnen från framtiden", av korta berättelser där läsaren får återse en del platser och figurer från albumäventyren med "Linda och Valentin". Berättelserna i "Åter till framtiden" anknyter till de senare albumen och särskilt ramberättelsens avslutning i "Tidsöppnaren".

Utgivning

Albumet originalpublicerades 2019 av Dargaud som den andra volymen i sviten "L'Avenir est avancé" och det föregående albumet med tillbakablickar återutgavs som svitens första volym.

"Åter till framtiden" gavs ut på svenska 2019 av Cobolt förlag med översättning av Björn Wahlberg, ISBN 978-91-87861-94-9.

Albumet omtalas med titeln "Minnen från framtiden 2" (franska: "Souvenirs de futurs 2") i specialutgåvan "Linda och Valentin: Ett hyllningsalbum".

På olika språk

Titeln på originalspråket angiven med fet stil.

  • Mini danmark.gif danska: "Retur til fremtiden"
  • Mini storbritannien.gif engelska: "The Future is Waiting"
  • Mini finland.gif finska: "Aika aikaansa edellä"
  • Mini frankrike.gif franska: "L'Avenir est avancé – Volume 2"
  • Mini nederlanderna.gif nederländska: "Herinneringen aan de toekomst 2"
  • Mini tyskland.gif tyska: "Souvenirs der Zukunft 2"