Vid randen av Det stora intet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


Omslag till "Valérian, agent spatio-temporel: Au bord du Grand Rien" av J.-C. Mézières och P. Christin. Fransk utgåva 2004 från Dargaud, ISBN 978-2-205-05373-9.

"Vid randen av Det stora intet" är det tjugonde albumäventyret i den franska science fiction-serien "Linda och Valentin" av Jean-Claude Mézières (bild) och Pierre Christin (text) samt med färgläggning av Évelyne Tranlé. Albumet består av 44 seriesidor och den franska originaltiteln är "Au bord du Grand Rien".

Handling

Linda och Valentin befinner sig i galaxens utkant, nära det stora tomma område som kallas Det stora intet. De har lämnat sitt vanliga rymdskepp och försörjer sig som handelsmän medan de söker ledtrådar till hur de skall kunna återfinna Jorden.

Albumet är den första delen i den avslutande trilogin om Linda och Valentin. Berättelsen fortsätter i "Stenarnas orden" och avslutas i "Tidsöppnaren".

Utgivning

Äventyret publicerades ursprungligen som följetong i den franska ungdomstidskriften L'Hebdo, le Monde des ados från juni till september 2004. Det gavs ut som album 2004 av Dargaud och fick nr. 19 i den franska albumserien.

"Vid randen av Det stora intet" gavs ut på svenska 2017 av Cobolt förlag med översättning av Björn Wahlberg, i samlingsvolymen "Linda och Valentin: Samlade äventyr 7", ISBN 978-91-87861-44-4. Äventyret har inte tidigare publicerats som album på svenska.

På olika språk

Titeln på originalspråket angiven med fet stil.

  • Danska danska: "På Randen af det Store Intet"
  • Engelska engelska: "At the Edge of the Great Void"
  • Finska finska: "Suuren tyhjyyden reunalla"
  • Franska franska: "Au bord du Grand Rien"
  • Nederländska nederländska: "Aan de rand van het grote niets"
  • Polska polska: "Na granicy wielkiej nicości"
  • Portugisiska portugisiska: "Nas Imediações do Grande Nada"
  • Tyska tyska: "Am Rande des großen Nichts"


föregående
"Genom osäkra tider"
Avsnitt nr 20 i serien "Linda och Valentin"
"Vid randen av Det stora intet"
Text: Pierre Christin
Bild: Jean-Claude Mézières
Originalpublicering 2004
nästa
"Stenarnas orden"