Super Pocket Pilote

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Super Pocket Pilote var en spinoff-pocket till Pilote som utkom kvartalsvis med nio nummer mellan 1968–1970. Pocketarna var på cirka 260 sidor och varvade svartvita och färglagda serier.

Innehållet bestod av samma serier som fyllde Pilote vid denna tid, och utgjordes såväl av repriserat material från modertidningen som nyproducerade avsnitt. I Sverige kända serier som här publicerades inkluderar framförallt "Blueberry" och "Jaktfalkarna" (båda i samtliga nummer), "Filemon" (i nummer 2-9), "Linda och Valentin" (i nummer 3-9), "Lucky Luke" (i nummer 1-4), "Asterix" (nytt material i nummer 1, reprintserier i nummer 3, 4 och 6), och "Iznogoud" (i nummer 4).

Avsnitten av de flesta serierna var innehållsmässigt snarlika de avsnitt som publicerades i Pilote, bara kortare och i mindre format, men serierna med "Blueberry" och "Jaktfalkarna" utspelade sig innan respektive huvudserie: "La Jeunesse de Blueberry" ("Blueberrys ungdom" på svenska) respektive "Premières Missions" (ung. "Tidiga uppdrag"). "Linda och Valentin"-avsnitten samlades sedermera i albumet "Rymdstigar" och "Lucky Luke"-avsnitten i albumet "Riskriget", på svenska ursprungspublicerat i utökad version som "Lucky Luke - Special".Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 

Källor