Valentin

Från Seriewikin
Version från den 3 februari 2024 kl. 14.55 av E.G. (diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök


För serien av Jean Tabary, se Valentin le vagabond.
Linda och Valentin ur "De tusen planeternas rike" av Jean-Claude Mézières till manus av Pierre Christin.
© Christin, Mézières & Dargaud.

Valentin är den manliga huvudrollen i den franska science fiction-serien "Linda och Valentin". På originalspråket heter han Valérian, och från början var det tänkt att han skulle vara ensam huvudfigur i serien.

I det första "Linda och Valentin"-äventyret, "De onda drömmarna", reser Valentin som ensam agent till jordens medeltid där han möter Linda och Linda blir redan från och med följande albumlånga äventyr hans ständiga följeslagare, men i några under de första åren publicerade serienoveller (senare samlade i specialalbumet "Rymdstigar") uppträder Valentin ensam.

Valentin är en lugnare person än Linda och han har grundsynen att Galaxitys agerande och beslut är det rätta, något han förmodligen har blivit skolad till att tycka när han utbildade sig till agent. Han vill utföra sitt arbete korrekt och i enlighet med instruktioner. Han är kunnig, djärv och menar väl, men kan vara lite korttänkt. Emellanåt är han benägen att dricka för mycket alkohol och han kan bli uttråkad när ingenting händer.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!