Shingouz

Från Seriewikin
Version från den 23 januari 2017 kl. 16.00 av E.G. (diskussion | bidrag) (Gör version 198794 av Mghg (diskussion) ogjord. Normalt sätt att skriva upphovsrättsinfo.)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Tre shingouzer, från en serieruta i albumet Spöket på Inverloch, tecknade av Jean-Claude Mézières till manus av Pierre Christin.
© Upphovsrätt Dargaud/Mézières & Christin.

Shingouz är namnet på en fiktiv utomjordisk art i serien "Linda och Valentin" av Pierre Christin och Jean-Claude Mézières.

Shingouzer är ca en meter höga, går på två korta, krumma ben och har vingar, som de emellertid inte brukar använda till att flyga med. Huvudena är avlånga med en snabelliknande nos som hänger ner. Shingouzer är väldigt förtjusta i alkohol, som de konsumerar i stor mängd och som de har en hög tålighet för. Allra helst dricker de sin lokala dryck glingue, som är så stark att den får förmodas vara giftig för människor.

Shingouzkulturen är extremt kapitalistisk. Shingouzer gör gärna affärer och vill alltid göra någon vinst på det de gör för andra, och de håller alltid sina avtal trots att de kan bli besvikna över konsekvenserna om spekulationer slår fel. Ofta handlar de med information, vilket är mycket lönsamt för dem med tanke på alla de olika arter, stater och andra intressen i Point Central som försöker spionera på varandra.

Linda och Valentin har återkommande affärer särskilt med en viss grupp med tre shingouzer. Dessa tre shingouzer hyser varma känslor för Linda, något som hon ofta utnyttjar till sin fördel när hon och Valentin skall köpslå med dem.

Framträdanden

Shingouzer finns med i följande "Linda och Valentin"-album:

Det "galaktiska lexikonet" "Himlavalvets inbyggare" innehåller ett avsnitt om Shingouzarten och dess kultur.