Greve Champignac

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Greven av Champignac (andra från höger) på framsidan av albumet "Z som i Zafir" av André Franquin © Dupuis/Carlsen Comics

Pacôme Hégésippe Adélard Ladislas de Champignac, greve, geni och champinjonexpert i "Spirou". Han torde kunna räknas som seriens mest betydelsefulla bifigur, eftersom han förekommer i ett stort antal album och hans uppfinningar ofta är betydelsefulla i seriens handling (Spirous bäste kompis Nicke bör snarast räknas som en andra huvudfigur vid sidan av Spirou och är således inte en bifigur).

Greven förekom för första gången i albumet "Trollkarlen i Champignac", där också staden Champignac och dess innevånare debuterade i serien. Han bor i ett stort och något förfallet slott utanför staden. André Franquin nämnde att Greven hade varit gift, denna uppgift har dock senare serieskapare inte fäst någon större vikt vid. Sina experiment, som ofta bygger på avel av olika former av champinjoner för att skapa olika extrakt från dem, utför han i en flygel till slottets huvudbyggnad. Spirou och Nicke är alltid välkomna gäster på slottet och Marsupilami bodde en tid i slottets stora park.

Greven på andra språk

  • Mini storbritannien.gif engelska: Count Champignac
  • Mini frankrike.gif franska: Comte de Champignac
  • Mini nederlanderna.gif nederländska: Graaf van Rommelgen
  • Mini tyskland.gif tyska: Graf von Rummelsdorf
Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!