Blok

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Blok är en amerikansk seriefigur, en superhjälte tusen år in i framtiden som är medlem i "Legion of Super-Heroes" ("Rymdens Hjältar").

Blok tillhör en i övrigt okänd utomjordisk art, han har humanoid form men kroppen är massiv och stenlik och hans livsform är kiselbaserad i stället för kolbaserad. Hans superkrafter är styrka nära superstyrka och en motsvarande uthållighet samt att han har möjlighet att absorbera energi och att öka sin egen massa. Potentiellt har han också möjlighet att kommunicera telepatiskt med andra kiselbaserade livsformer, men eftersom han trots sökande aldrig har hittat några andra sådana så har den förmågan aldrig kunnat utnyttjas.

Blok mötte för första gången Legion of Super-Heroes, när han själv var medlem i organisationen League of Super-Assassins, en grupp överlevande från den förstörda planeten Dryad som hade lurats att tro att Legionen låg bakom planetens förstörelse och som nu var ute efter att hämnas. I själva verket hade League of Super-Assassins bildats och dess medlemmar förts bakom ljuset av en klon av Tharok, Fatal Fives ledare. När League of Super-Assassins hade besegrats och fått sanningen klar för sig, valde Blok att ansöka om medlemskap i Legion of Super-Heroes.

På grund av Bloks massa, var han från början tvungen att använda tre flygringar för att kunna flyga, men fick sedan en enda ring som var anpassad till hans kropp.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!