Laurel Kent

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Två teckningar av Laurel Kent, den till vänster som hon framställdes när hon introducerades i serien och den till höger som hon framställdes under senare 1980-talet. © DC Comics

Laurel Kent är en amerikansk seriefigur i DC:s universum, en superhjälte tusen år in i framtiden i serien "Legion of Super-Heroes" ("Rymdens Hjältar").

Laurel Kent förekom för första gången i Superboy (I) #217 (juni 1976). Hon presenterades då som en ättling till Stålpojken/Clark Kent och superkraftsarvet som hon hade efter honom innebar att hon var osårbar, men hade i övrigt inga superkrafter. Hon aspirerade på att bli medlem i Legion.

I Legion of Super-Heroes (III) #42-#43 (jan.–feb. 1988) visade det sig dock att den dittills uppfattade bakgrunden var falsk. Laurel Kent var i själva verket en manhunter-android som under hela tiden hade samlat data om Legion för att spionera. När hennes manhunterprogrammering aktiverades, inklusive flygförmåga, flög hon till manhunterbasen i Himalaya och självdestruerade sig.

En annan figur vid namn Laurel Kent har senare uppträtt i Superman/Batman #23 (november 2005), #24 och ytterligare några serieavsnitt som Stålmannens motsvarighet på Jord-11, i en dimension där könsuttrycken normalt är omvända och Stålmannen/Clark Kent således motsvaras av Superwoman som då heter Laurel Kent.

Källor


Externa länkar