Night Girl

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Legion of Substitute Heroes första framträdande i Adventure Comics nr 306. Från vänster till höger: Chlorophyl Kid, Stone Boy, Fire Lad, Night Girl och Polar Boy. Bild av John Forte. © DC Comics.

Night Girl, på svenska tidigare Nattflickan, är en amerikansk seriefigur, en superhjälte tusen år in i framtiden i serierna om "Legion of Super-Heroes" ("Rymdens Hjältar").

Night Girl heter i själva verket Lydda Jath. Hon växte upp på planeten Kathoon, en planet med ständig natt då den saknar stjärna men som värms upp av en energikälla inne i själva planeten. Hennes superkraft består i att hon har superstyrka, lika kraftfull som Superboy och Mon-El, en kraft skapad av hennes far som var vetenskapsman. När hon lämnar sin hemplanet, visar det sig att superstyrkan endast fungerar när det är mörkt. Då kraften är begränsad får hon inte bli medlem i legionen utan går i stället med i Legion of Substitute Heroes (Reservhjältarna) tillsammans med några andra personer som också hade förvägrats medlemskap. Hon jobbade dock tidvis tillsammans med Legion-medlemmen Shadow Lass, vars kraft att skapa skuggor hjälpte Night Girl att kunna använda sin kraft. Night Girl hade ett förhållande med Legion-medlemmen Cosmic Boy.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!