Lista över kortvariga medlemmar i Legion of Super-Heroes

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Nemesis Kid)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lista över kortvariga medlemmar i Legion of Super-Heroes; ett antal figurer har förekommit i serien "Legion of Super-Heroes" och för en kort period räknas som medlemmar i organisationen Legion of Super-Heroes. Bland dessa finns följande.

Command Kid

Command Kid, från planeten Preztor, hette egentligen Jeem Rehtu och uppträdde första gången i Adventure Comics #328. Han var besatt av en demon som hade för avsikt att infiltrera Legionen och blev medlem under förespeglingen att han hade superkrafter. Efter att ha avslöjats av Saturn Girl och Element Lad och demonen drivits ur hans kropp, återvände Jeem Rehtu till sin hemplanet.

Dynamo Boy

Dynamo Boy var en rymdpirat som egentligen hette Vorm och förekom för första gången i Adventure Comics vol 1 #330 (mars 1965). Han infiltrerade Legionen och lyckades bli medlem, varefter han såg till att lura andra medlemmar att bryta mot Legionens stadgar och därmed bli uteslutna. Han besegrades däremot sedan av Legion of Super-Villains, som lurar honom att ta en tidsresa långt in i framtiden. Han har inte setts till sedan dess.

Nemesis Kid

Nemesis Kid hette egentligen Hart Druiter och fanns med i Adventure Comics #346 (juli 1966). Han ansökte om medlemskap i Legionen men var egentligen agent för khunderna. Han avslöjades, försökte sätta dit Karate Kid som den som egentligen skulle ha varit förrädare men misslyckades. Han var senare med och grundade Legion of Super-Villains.