The Great Darkness Saga

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"The Great Darkness Saga" var en berättelse i serien "Legion of Super-Heroes", skriven av Paul Levitz och tecknad av Keith Giffen och Larry Mahlstedt. Den publicerades av DC Comics 1982, från början i fem nummer av The Legion of Super-Heroes (II) #290–294. Den har blivit känd för att nästan samtliga medlemmar i Legion of Super-Heroes fram till dess (undantaget framför allt Matter-Eater Lad och Tyroc) och många av dess allierade uppträder i berättelsen, såsom Legion of Substitute Heroes, Wanderers, Heroes of Lallor och kryptoniern Dev-Em.

Hjältarna kämpar mot en oerhört mäktig varelse höljd i mörker, som till slut visar sig vara den gamla ledaren för Apokolips, Darkseid.

Berättelsen har också givits ut som trade paperback under titeln "Legion of Super-Heroes: The Great Darkness Saga" (ISBN 0930289439), som trycktes för första gången 1989 och innehöll en del extramaterial, inklusive en prolog från början publicerad i The Legion of Super-Heroes #287 och en epilog som publicerades i Legion of Super-Heroes Annual #3. En de luxe-version med hårda pärmar publicerades 2010 (ISBN 978-1401229610), som inte innehöll samma extramaterial som utgåvan från 1989.