Dream Girl

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Dream Girl i The Legion of Super-Heroes #1.[1] Upphovsrätt © DC Comics.
Ej att förväxla med The Dreamer

Dream Girl, även kallad Miss Terious och Dreamer, på svenska tidigare Drömflickan, är en amerikansk seriefigur, en superhjälte tusen år in i framtiden som är medlem i "Legion of Super-Heroes" ("Rymdens Hjältar").

Dream Girl heter i själva verket Nura Nal, senare Nura Nal Schnappin. Hennes superkraft består i att han hon kan förutse framtiden, på samma sätt som många andra på hennes hemplanet Naltor. Svagheten består i att hennes syner inte kan avgöra om de personer hon ser är verkliga eller om det handlar om förklädda figurer, vilket några gånger har inneburit att hennes förutsägelser i praktiken har slagit fel. Hon är också en expert på naltorsk vetenskap.

Dream Girl är syster till Legionkollegan White Witch. I originalkontinuiteten har hon ett förhållande med Legionkollegan Star Boy. I Threeboot-kontinuiteten har hon i stället ett förhållande med Legionkollegan Brainiac 5, som kompliceras av att hennes kropp dör och hon bara lever kvar i andeform tills Brainiac 5 lyckas klona hennes kropp och hon kan återupplivas i fysisk form; hennes ersättare i Legionen när hennes ursprungskropp har dött blir Dream Boy, som också kommer från Naltor och har samma siarförmåga som hon.

Källor


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!