Coldcast

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Coldcast alias Nathan Jones är en antihjälte i DC:s universum. Han började sin karriär som superskurk i terroristgruppen The Elite, men bytte sedan sida tillsammans med flera av sina teamkamrater och bildade tillsammans med dem Justice League Elite, en sidoorganisation till Justice League of America.

Coldcast skapades av Joe Kelly och Doug Mahnke och dök först upp i Action Comics nr 775 (2001).

Handling

Coldcast har elektromagnetiska krafter som tillåter honom att manipulera partiklar på en subatomisk nivå. Bland annat kan han skjuta elektromagnetiska stötar och andra kraftstrålar samt flyga.

Inte mycket är känt om Coldcasts tidiga liv. Han kallades "Craig" när han först introducerades, men namngavs senare som Nathan Jones. Nathan och hans bror Christopher växte upp i Chicagos hårda gatuliv och en strid bland kriminella ledde till att Nathan förlorade sitt högra öga. Som vuxen träffade han den brittiska supermänniskan Manchester Black som rekryterade honom till The Elite och gav honom kodnamnet Coldcast. The Elite såg sig själva som den nya tidens hjältar och tog på sig rollen som domare, jury och bödel i ett. De dödade kriminella och bröt mot såväl amerikanska som internationella lagar, vilket ledde dem till en konflikt med Stålmannen, som efter vissa svårigheter lyckades besegra hela gruppen.

Efter att Manchester Black begått självmord, tog hans syster Vera Black på sig att samla ihop Elites medlemmar och få dem att sona sina brott. Coldcast var genast villig att rentvå sitt namn, så när Justice League of America erbjöd The Elite att omvandlas till ett undercover-team i deras organisation tackade han genast ja. Tillsammans med Justice League Elite bekämpade Coldcast okonventionella hot, däribland droghandlarorganisationen Aftermath där hans bror Christopher var medlem. Han hade ett förhållande med teammedlemmen Menagerie (II), vilket från hennes sida bara var ett led i hennes plan att sabotera för Elite-organisationen.

Justice League Elite splittrades efter en tid. Coldcast friades från sina brott men har inte synts till sedan dess.


Första framträdande: Action Comics nr 775 (mars 2001)