Sue Dibny

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Amerikansk seriefigur från DC Comics. Maka och hjältemodig partner till superhjälten Elongated Man alias Ralph Dibny.

I DC:s miniserie "Identity Crisis" från 2004 mördades Sue Dibny brutalt av Jean Loring. Ralph lade sin superhjältekarriär på hyllan och övervägde självmord. I den årslånga serien "52" sökte han sig till diverse magiker i DC:s för att hämta tillbaka Sue ifrån de döda, men det visade sig senare att det hela var ett spel och en plan. Med sin detektivförmåga hade han insett att den onde magikern Felix Faust försökte få Ralph att försaka sin själ. Genom att sätta sin egen motplan i verket och offra sitt liv, besegrade Ralph både Faust och självaste djävulen Neron.

Historien får ett lyckligt slut. I sista numret av 52 är Ralph och Sue återförenade i spökform. Och de har återigen börjat ägna sig åt det de gör bäst; lösa brott och mysterier. I ett DC-universum fyllt av övernaturlig ondska kommer ett spökande detektivpar att behövas. De har synts till i bland annat "Reign in Hell".

I DC:s nya kontinuitet från 2011 och framåt ("The New 52") är det dock osäkert om Sue Dibny fortfarande är en del av historieskrivningen.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!