Fire

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Fire är en kvinnlig superhjälte i DC:s universum. Beatriz daCosta, som hon egentligen heter, började sin bana som fotomodell i sitt hemland Brasilien. Efter att en olycka gett henne den märkliga kraften att blåsa grön eld arbetade hon som regeringsagent ett tag, och gick därefter med i den internationella superhjältegruppen Global Guardians under kodnamnet Green Fury. En handfull äventyr med Green Fury publicerades i den amerikanska serietidningen Super Friends under sent 70-tal/tidigt 80-tal.

Då Global Guardians dök upp som gäster i tidningen Infinity, Inc. 1987 döptes hon om till Green Flame (troligen för att hon inte skulle sammanblandas med tidningens hjältinna Fury).

1988 splittrades Global Guardians, vilket ledde till att Green Flame och hennes kollega Icemaiden II ansökte om medlemskap i den mer celebra hjältegruppen Justice League. I ett nummer av Justice League America utvecklades Beatriz' krafter så att hon nu kunde förvandla hela sin kropp till grön eld (likt seriekollegan Human Torch från Marvel). Hon bytte även namn igen, denna gång till Fire, vilket hon har kallats sedan dess.

Fire fortsatte att vara medlem i Justice League, och senare i spinoff-titeln Extreme Justice under många år. Under den här tiden hade hon en flirt med Oberon och senare även med Guy Gardner. Tragik drabbade henne då hennes bästa väninna Ice dödades i strid, vilket slutligen ledde till att hon lämnade superhjältebanan. Under slutet av 1990-talet förpassades Fire till serievärldens limbo, med bara enstaka gästspel i tidningar som Martian Manhunter.

Under crossovern "Infinite Crisis" återvände Fire till aktiv status. Hon är idag regeringsagent för USA i organisationen Checkmate.

Mini sverige.gif Svensk publicering

Figuren kallades för Gröna Flamman då hon dök upp i svenska Stålmannen på 1980-talet.


Första framträdande: Super Friends nr 25 (1979)