Crimson Fox

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Crimson Fox (även kallad Red Fox eller Le Renarde Rouge) har varit namnet på tre olika franska superhjältinnor i amerikanska förlaget DC Comics superhjälteuniversum. De första två var aktiva i olika inkarnationer av Justice League, medan den nuvarande är medlem av Global Guardians. Crimson Fox som koncept dök första gången upp i tidningen Justice League Europe nr 6 (1989).

Crimson Fox I & II

De franska miljonärstvillingarna Vivian och Constance D'Aramis beslutade sig för att hämnas sin far, som dödats av den korrumperade magnaten Puanteur. Inspirerade av Batman antog de gemensamt identiteten som den maskerade brottsbekämparen Crimson Fox. För att kunna operera friare lyckades de lura världen att Constance var död, och alternerade båda som företagsledaren Vivian (ägare av Revson Cosmetics) och superhjältinnan Crimson Fox.

Efter att ha kommit i kontakt med Justice League Europe i Paris, blev Crimson Fox medlem av gruppen, dock utan att avslöja att "hon" egentligen var två olika personer. Hennes lagkamrater i JLE förvirrades dock av att hon ibland pratade med stark fransk brytning och vid andra tillfällen behärskade en perfekt engelska. De gick senare med även i andra inkarnationer av Justice League. Båda systrarna hade sedermera kärleksförhållanden med Metamorpho (dock inte samtidigt).

Tvillingarna är nu avlidna. Vivian dödades av ovan nämnde Puanteur i tidningen Justice League of America, medan Constance dog i strid med The Mist i Starman.

Båda systrarna hade djurlik styrka, snabbhet och vighet, och hade dessutom en "feromon"-kraft som kunde påverka män.

Crimson Fox III

2006 debuterade en tredje Crimson Fox i tidningen Green Lantern nr 10, en kusin till tvillingarna D'Aramis, som för vidare deras tradition som superhjälte i Paris. Något motvilligt har hon gått med i den internationella hjälteorganisationen Global Guardians.